Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Ξεπέρασαν το 1 τρισ. δολάρια τα αποθεματικά των εταιρειών στην περιοχή ΕΜΕΑ

tags :
Moody's: Ξεπέρασαν το 1 τρισ. δολάρια τα αποθεματικά των εταιρειών στην περιοχή ΕΜΕΑ
Ξεπέρασαν το 1 τρισ. δολάρια τα αποθεματικά των εταιρειών, στις αναδυόμενες οικονομίες 
Σε άνω του ενός (1) τρισ. δολαρίων υπολογίζει τα αποθεματικά των εταιρειών σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική (περιοχή ΕΜΕΑ) η Moody's Investors Service, έως το τέλος του 2017, επίδοση που αποτελεί την υψηλότερη που έχει καταγραφεί από το 2011.
Βέβαια, όπως αναφέρεται στην έκθεση του αμερικανικού οίκου, σε ευρώ, τα αποθεματικά ανέρχονταν σε 941 εκατ. από 974 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα.
Ο οίκος αποδίδει τα αυξημένα (σε δολάρια) αποθεματικά στην οικονομική ανάπτυξη και τον τριπλασιασμό των εξαγορών και συγχωνεύσεων, σε 80 δισ. ευρώ το 2017 από 29 δισ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα.
Η British American Tobacco p.l.c. κατέγραψε τις υψηλότερες δαπάνες σε Μ&Α, υπογραμμίζεται.
Σε επίπεδο κλάδων, τα περισσότερα μετρητά διακρατούνται στην ενέργεια, ήτοι 162 δισ. ευρώ ή 17% του συνόλου για το 2017.
Σε μέση εταιρική βάση, ο τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας παρουσιάζει το υψηλότερο ταμειακό υπόλοιπο, καθώς συμπεριλαμβάνονται οι Volkswagen και Daimler AG.
Σε αντίθεση με τις ΗΠΑ όπου οι πέντε κορυφαίοι κάτοχοι μετρητών κατέχουν το ένα τρίτο του συνόλου, η συγκέντρωση μετρητών των κορυφαίων πέντε στην περιοχή EMEA είναι σημαντικά χαμηλότερη, περίπου στο 14%.
Τα μετρητά των 10 κορυφαίων εταιρειών μειώθηκαν σε 200 δισ. ευρώ το 2017, από 214 δισ. ευρώ το 2016.
Οι εταιρείες που εδρεύουν σε Ολλανδία (8%) και Ελβετία (4%) διαθέτουν σχετικά τα υψηλότερα διαθέσιμα, επισημαίνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης