Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: Η Fed θα «θυσιάσει» τις μετοχές για να σώσει τα ομόλογα

Phoenix Capital: Η Fed θα «θυσιάσει» τις μετοχές για να σώσει τα ομόλογα
Phoenix Capital: Η Fed θα «θυσιάσει» τις μετοχές για να σώσει τα ομόλογα
Το πιο σημαντικό ομόλογο στον κόσμο είναι το 10ετές αμερικανικό κρατικό ομόλογο αναφέρει στο τελευταίο της report η εταιρία παροχής επενδυτικών συμβουλών Phoenix Capital.
Το εν λόγω ομόλογο αντιπροσωπεύει το ποσοστό αποδόσεων «χωρίς κίνδυνο» για ένα συνολικό οικονομικό κύκλο (περίπου 10 έτη) που εκφράζεται στο παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα, το δολάριο.
Με απλά λόγια σύμφωνα με τη Phoenix Capital, αυτό είναι το ομόλογο που πρέπει να παρακολουθούν οι επενδυτές εάν θέλουν γνωρίζουν το πως λειτουργεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Η απόδοση του αμερικανικού 10ετους ομολόγου αντιπροσωπεύει το ποσοστό απόδοσης έναντι του οποίου όλα τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου αποτιμώνται.
Όπως αναφέρει η Phoenix Capital, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου έχει διασπάσει τη 20ετή τάση της.



Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα σύμφωνα με τη Phoenix Capital και η Fed πρόκειται να «το διορθώσει» με τη συντριβή των μετοχών.

Το αμερικανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα έχει ομόλογα αξίας άνω των 60 τρισ. δολαρίων.
Όλα αυτά τα ομόλογα αποτιμώνται με την προϋπόθεση ότι οι αποδόσεις των ομολόγων θα συνεχίσουν να μειώνονται.
Γι' αυτό το λόγο το γεγονός ότι η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού κρατικού ομολόγου κινείται ανοδικά αντιπροσωπεύει έναν πραγματικό συστημικό κίνδυνο.
Το γεγονός είναι ότι η Fed πρέπει να ενεργήσει για να σταματήσει από το να "σπάσει" η φούσκα των ομολόγων.
Και για να το κάνει αυτό θα αναγκαστεί να «συντρίψει» τις αγορές μετοχών, προκειμένου να προσελκύσει κεφάλαια στην αγορά ομολόγων για να επιτύχει να μειωθούν οι αποδόσεις.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Fed συνεχίζει να αυξάνει τα επιτόκια και να μειώνει τη ρευστότητα από το χρηματοπιστωτικό σύστημα μέσω του προγράμματος QT το οποίο πλέον ανέρχεται στα 40 δισ. δολάρια το μήνα
Λοιπόν, τι σημαίνει αυτό;



Η χρηματιστηριακή αγορά μπορεί να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα λόγω της τεχνολογικών μετοχών... αλλά η μεγάλη εικόνα είναι σύμφωνα με τη Phoenix Capital ότι η Fed προσπαθεί να συντρίψει τις μετοχές για να σώσει ομόλογα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης