Τελευταία Νέα
Διεθνή

Juncker: Μάταιες όλες οι προσπάθειες του Trump να διχάσει την ΕΕ

Juncker: Μάταιες όλες οι προσπάθειες του Trump να διχάσει την ΕΕ
«Αισιόδοξος και χαλαρός» δήλωσε πως αισθάνεται ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εν όψει της συνάντησής του με τον Trump
«Αισιόδοξος και χαλαρός» δήλωσε πως αισθάνεται ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, εν όψει της συνάντησής του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, την επόμενη εβδομάδα, ενώ τόνισε πως όλες οι προσπάθειες του αμερικανικού προέδρου να διχάσει την ΕΕ είναι μάταιες.
Ο Juncker πρόκειται να συναντηθεί με τον Trump στις 25 Ιουλίου, με τη συνάντησή τους να αναμένεται να επικεντρωθεί στο εμπόριο, μετά την επιβολή δασμών από τις ΗΠΑ στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από την ΕΕ και τις επανειλημμένες απειλές του Trump για την επέκταση αυτών των μέτρων και στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα.
Ο κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος του Trump, Larry Kudlow, δήλωσε ότι αναμένει ότι ο Juncker θα έρθει στις ΗΠΑ με μια «σημαντική» εμπορική προσφορά.
Μιλώντας σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, ο Juncker δήλωσε ότι είναι «αισιόδοξος και χαλαρός» με την προοπτική της συνάντησης της επόμενης εβδομάδας, αλλά είπε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν εκφοβίζεται.
«Θα συνεχίσουμε να αντιδρούμε με οφθαλμό αντί οφθαλμού στις προκλήσεις που θα μπορούσαν να προκύψουν για εμάς», τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν.
Ο Junker δήλωσε ακόμη ότι θα προσπαθήσει ξανά να εξηγήσει στον Trump ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συντονίζει την εμπορική πολιτική για την Ευρωπαϊκή Ένωση των 28 χωρών και ότι, ως εκ τούτου, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα μπορούσαν να συνάψουν εμπορική συμφωνία με ένα μόνο από τα μέλη της.
«Όταν πρόκειται για το εμπόριο, η ΕΕ, η εσωτερική της αγορά, η ενιαία αγορά της, αποτελούν μια αδιαίρετη ενότητα και η Κομισιόν είναι υπεύθυνη για τη διατύπωση της εμπορικής πολιτικής.
Όλες οι προσπάθειες για τη διάσπαση της ΕΕ είναι μάταιες», επεσήμανε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης