Κομάντο χωρίς σύνορα - Ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ ενεργούν σε 140 χώρες

Κομάντο χωρίς σύνορα - Ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ ενεργούν σε 140 χώρες
Κομάντο χωρίς σύνορα - Ειδικές δυνάνμεις των ΗΠΑ ενεργούν σε 140 χώρες
Στις αρχές Ιουνίου του 2018 έλαβε μια μάχη σε ένα στρατιωτικό φυλάκιο κοντά στην πόλη Jamaame στη Σομαλία.
Ανάμεσα στους τραυματίες ήταν ένας σομαλός στρατιώτης και τέσσερις αμερικανοί κομάντο
Τον Δεκέμβριο του 2017 αμερικανοί κομάντο σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Νίγηρα σκότωσαν 11 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.
Δύο μήνες νωρίτερα, τον Οκτώβριο του 2017 σε μια ενέδρα μελών του ISIS, σκότωσαν τέσσερις αμερικανούς κομάντο.
Τον περασμένο Μάιο δολοφονήθηκε ένας κομάντο του αμερικανικού ναυτικού σε μια επιδρομή στη Σομαλία.
Και υπήρξαν, όπως αναφέρουν οι New York Times τουλάχιστον δέκα ακόμα ανεγνωρισμένες επιθέσεις εναντίον αμερικανικών στρατευμάτων στη Δυτική Αφρική μεταξύ 2015 και 2017.
Μπορεί να φαίνεται παράδοξο αλλά τουλάχιστον τα τελευταία πέντε χρόνια, όπως ανέφερε η Politicorecently, ειδικές μονάδες του αμερικανικού στρατού γνωστές ως «τμήμα 127e» έχουν συμμετάσχει σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Σομαλία, το Καμερούν, την Κένυα, τη Λιβύη, το Μάλι, τη Μαυριτανία, το Νίγηρα, και την Τυνησία.
Κανένα από αυτά τα γεγονότα δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη, καθώς στην Αφρική αλλά και σε ολόκληρο τον υπόλοιπο πλανήτη οι δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ πραγματοποιούν ένα ευρύ φάσμα αποστολών, συμπεριλαμβανομένων αποστολών αναγνώρισης, επιθετικών ενεργειών, αντισυμβατικού πολέμου, αντιτρομοκρατίας, διάσωση ομήρων και τη βοήθεια για την ασφάλεια των δυνάμεων (δηλαδή την οργάνωση, την εκπαίδευση, τον εξοπλισμό και την παροχή συμβουλών σε ξένα στρατεύματα).
Oι περισσότερες αποστολές παραμένουν στη σκιά, άγνωστες σε όλους, εκτός από μερικούς αμερικανούς υψηλόβαθμους στρατιωτικούς.
Μόνο το 2017 αμερικανοί κομάντο αναπτύχθηκαν σε 149 χώρες - περίπου το 75% των εθνών του πλανήτη.Πηγή: statista

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS