Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ν. Παππάς: Η Ελλάδα μπορεί να καταστεί κόμβος εμπορίου, ενέργειας και επικοινωνιών

tags :
Ν. Παππάς: Η Ελλάδα μπορεί να καταστεί κόμβος εμπορίου, ενέργειας και επικοινωνιών
Αισιόδοξος για το μέλλον της Ελλάδας ο Νίκος Παππάς
Την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα μπορεί να καταστεί και καθίσταται κόμβος εμπορίου, ενέργειας και επικοινωνιών, εξέφρασε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς.
Μιλώντας στον χώρο εκδηλώσεων «Red», στη Σπάρτη, υπογράμμισε ότι για να καταφέρει τα παραπάνω η χώρα όμως, «θα πρέπει να έχει λυμένα τα προβλήματά της με τους βόρειους γείτονές της.
Μόνο έτσι θα παίξει τον ρόλο που της αρμόζει στην ευρύτερη περιοχή».
Επί αυτού, συμπλήρωσε πως ενδέχεται η Τουρκία να θέλει να προχωρήσει στη δημιουργία ενός μουσουλμανικού τόξου στα Βαλκάνια.
«Εμείς, όμως, θέλουμε να επιλυθούν οι διαφορές, να υπάρχει ασφάλεια στην περιοχή και συνανάπτυξη».
Στη συνέχεια, ο κ. Παππάς αναφέρθηκε στο οικονομικό κομμάτι, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση κληρονόμησε προβλήματα πολλών δεκαετιών.
«Και κυρίως στην εξωτερική πολιτική που ήταν δέσμια της πολιτικής της μετεμφυλιακής δεξιάς.
Κάποιοι έφτιαχναν καριέρες πάνω στο Μακεδονικό, παρότι αυτή η στάση ήταν ενάντια στα συμφέροντα της Ελλάδας», είπε χαρακτηριστικά.
«Με τη λήξη του προγράμματος βάζουμε ορόσημα για την επόμενη μέρα:
Αύξηση κατώτατου μισθού, επαναφορά συλλογικών διαπραγματεύσεων, διανομή μερίσματος, διαχείριση του δημοσιονομικού χώρου-ύψους 700εκ.€- για μειώσεις φόρων.
Και έπεται συνέχεια...
Κάποιοι λένε ότι με τη λήξη του προγράμματος, πήραμε μέτρα αλλά όχι λεφτά.
Είναι οι ίδιοι που θέλουν νέο Μνημόνιο.
Η Ελλάδα κέρδισε από τη ρύθμιση του χρέους, γιατί μείωσε τις υποχρεώσεις της ενώ αποκτά μεγαλύτερη ελευθερία στην επιλογή και εφαρμογή πολιτικών».
Στη συνέχεια, επισήμανε ότι τα οικονομικά αποτελέσματα είναι σημαντικά, καθώς η ανεργία υποχώρησε κάτω από το 20% «και την επόμενη τετραετία θα τη ρίξουμε και κάτω από το 10%»!
«Έχουμε αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής, άνοδο των επενδύσεων και του εμπορίου, έχουμε μια ακόμα εξαιρετική χρονιά για τον τουρισμό».
«Καθαρή έξοδος σημαίνει ότι δεν πάμε στο υβριδικό μνημόνιο που είχε στα σκαριά η κυβέρνηση Σαμαρά και που επιθυμεί να εφαρμόσει η αξιωματική αντιπολίτευση.
Γι’ αυτό νιώθουν άβολα με την καθαρή έξοδο, γιατί τους χαλάει τα σχέδια», κατέληξε...
Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός είχε συζήτηση με τα μέλη της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών-Εμπόρων Λακωνίας.
«Η επόμενη μέρα οδηγεί και στη στήριξη των επαγγελματιών.
Από τη μεριά μας, ως υπουργείο, παραδίδουμε σύντομα το e-ΓΕΜΗ και 130 χιλ. ψηφιακές υπογραφές για την ψηφιακή αναβάθμιση των επιχειρήσεων της χώρας», έγραψε στο Twitter ο κ. Παππάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης