Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Δεν εξαιρείται από τους δασμούς των ΗΠΑ ο αγωγός «Cactus II» - Πλήγμα για τη Σωληνουργεία Κορίνθου

tags :
Δεν εξαιρείται από τους δασμούς των ΗΠΑ ο αγωγός «Cactus II» - Πλήγμα για τη Σωληνουργεία Κορίνθου
Οι αμερικανικές αρχές δεν εξαίρεσαν από τους δασμούς το project «Cactus II»
Οι αμερικανικές αρχές αποφάσισαν να μην εξαιρέσουν από τους δασμούς –σε χάλυβα και αλουμίνιο, 25% και 10%, αντίστοιχα– που επέβαλε η Ουάσιγκτον το project για τον αγωγό πετρελαίου «Cactus II», σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
Ως αποτέλεσμα, η Σωληνουργεία Κορίνθου, η οποία υπέγραψε –το περασμένο έτος– συμβόλαιο συνεργασίας με την αμερικανική εταιρεία Plains για την προμήθεια χάλυβα, προκειμένου να κατασκευαστεί ο αγωγός πετρελαίου «Cactus II», θα υποστεί πλήγμα.
Να σημειωθεί ότι το αίτημα για εξαίρεση είχε καταθέσει η Plains.
Η αμερικανική εταιρεία υποστήριξε ότι η επιβολή δασμών στον χάλυβα της ελληνικής εταιρείας συνιστά μία «αδικαιολόγητη απόφαση», καθώς το deal συνάφθηκε πέρυσι, πριν την απόφαση για τους δασμούς.
Επιπλέον, ισχυρίζεται ότι η Σωληνουργεία Κορίνθου παράγει το κατάλληλο είδος χάλυβα για την υλοποίηση του project, μέσω μιας πρωτότυπης διαδικασίας, η οποία δεν συναντάται στις αμερικανικές εταιρείες.
Το project «Cactus II» αφορά την κατασκευή ενός αγωγού, μήκους 885 χιλιομέτρων, μέσω του οποίου θα μεταφέρεται πετρέλαιο από το Δυτικό Τέξας και το Νέο Μεξικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης