Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συντάξεις και πΓΔΜ είναι «εκρηκτικό κοκτέιλ» - Με παροχές «ανοίγει» ο δρόμος για κάλπες Μάιο 2019 - Σε ετοιμότητα η ΝΔ

Συντάξεις και πΓΔΜ είναι «εκρηκτικό κοκτέιλ» -  Με παροχές «ανοίγει» ο δρόμος για κάλπες Μάιο 2019 - Σε ετοιμότητα η ΝΔ
Συντάξεις και πΓΔΜ δημιουργούν «εκρηκτικό κοκτέιλ» -  Με παροχές «ανοίγει» ο δρόμος για κάλπες τον Μάιο του 2019 – Σε εκλογική ετοιμότητα η ΝΔ
Στρωμένος με παροχές θα είναι ο δρόμος προς τις κάλπες όποτε κι αν στηθούν καθώς είναι πυρετώδεις οι διεργασίες στην κυβέρνηση η οποία επεξεργάζεται ήδη τον τρόπο με τον οποίο θα διανεμηθεί το υπερπλεόνασμα αλλα και το πως θα χειριστεί με τους δανειστές την πολυπόθητη απάλειψη του μέτρου των μειώσεων των συντάξεων.
Στο Μαξίμου ευελπιστούν η κυβέρνηση να αντέξει μέχρι το τέλος της τετραετίας παρά το γεγονός πως αναγνωρίζουν ότι ο κυβερνητικός εταίρος, κ. Πάνος Καμμένος, είναι απρόβλεπτος.
Για αυτό, προκειμένου να αποφευχθεί η όποια δυσάρεστη αιφνιδιαστική έκπληξη από τον συγκυβερνήτη τίθενται πλέον στο τραπέζι των συζητήσεων όλα τα πιθανά σενάρια που μπορεί να προκύψουν το επόμενο διάστημα με το κυβερνητικό στρατόπεδο να βρίσκεται σε ετοιμότητα.
Επιπροσθέτως, στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ της περασμένης Δευτέρας (16/7), σύμφωνα με πληροφορίες, άνοιξε το παράθυρο για την πιθανότητα προσφυγής στις κάλπες την άνοιξη του 2019.
Έτσι, με δεδομένες τις δυσκολίες που έχει  μπροστά της η κυβέρνηση τους επόμενους μήνες, εξετάστηκε σοβαρά και το ενδεχόμενο οι κάλπες να στηθούν τον Μάιο μαζί με τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές.
Ένα από τα «όπλα» που θα χρησιμοποιήσει ο Αλέξης Τσίπρας στο δρόμο προς τις κάλπες είναι οι παροχές που θα καταφέρει να εξασφαλίσει για τη νέα χρονιά.
Προτεραιότητα αποτελεί η μη περικοπή των συντάξεων αλλά και οι φοροελαφρύνσεις.
Κι ενώ φουντώνει η σεναριολογία για τις παροχές που ετοιμάζει η κυβέρνηση, ο Z. Zaev στη γειτονική χώρα προσπαθεί να κερδίσει την εύνοια του αντιπολιτευόμενου  VMRO-DPMNE με αντάλλαγμα ακόμη και τις πρόωρες εκλογές καθώς στην περίπτωση που το κόμμα της αντιπολίτευσης στα Σκόπια καλέσει τους ψηφοφόρους του σε αποχή είναι ορατός ο κίνδυνος να μην εξασφαλιστεί η απαραίτητη συμμετοχή που απαιτείται για να είναι συνταγματικά έγκυρο το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος καθώς σύμφωνα με το σύνταγμα της πΓΔΜ επιβάλλεται συμμετοχή 50% του πληθυσμού.
Πάντως ο Σκοπιανός πρωθυπουργός επιδιώκει έως την Παρασκευή να έχει ολοκληρώσει τις προετοιμασίες για το δημοψήφισμα έτσι ώστε μέχρι τις 7 Οκτωβρίου το αργότερο να υλοποιηθεί.
Στο Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθούν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον όλες αυτές τις διεργασίες στη γειτονική χώρα καθώς θεωρούν ότι σε μεγάλο βαθμό μπορεί να επηρεάσουν το στήσιμο της κάλπης στην Ελλάδα.
Την ίδια στιγμή, στο στρατόπεδο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα σενάρια αναφορικά με την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Πολιτική Επιτροπή του κόμματος έθεσε σε εκλογική ετοιμότητα την ΝΔ κάνοντας λόγο για το τελευταίο καλοκαίρι Καμμένου και Τσίπρα στην εξουσία και για «ανεπάρκεια της κυβέρνησης που οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδο».
Ο πρόεδρος της ΝΔ πέταξε το εκλογικό γάντι στην κυβέρνηση, ζητώντας από τον πρωθυπουργό να προκηρύξει τις εθνικές εκλογές πριν από τη ΔΕΘ ώστε «να βρει κι ένα καλό άλλοθι για να γλιτώσει την επίσκεψή του στη Βόρεια Ελλάδα», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ.Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση είναι έτοιμη για τις εκλογές όποτε κι αν γίνουν ενώ επανέλαβε τις δεσμεύσεις της ΝΔ που κάνει λόγο για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δύο χρόνια, μείωση της φορολογίας σε επιχειρήσεις και επιστροφή του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%.  Δεσμεύτηκε προσωπικά, για άλλη μια φορά, πως όταν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση κάθε παιδί θα έχει θέση σε παιδικό σταθμό.
Ακόμη, μίλησε για λιγότερους φόρους, χαμηλότερες εισφορές, περισσότερες επενδύσεις για νέες δουλειές και ασφάλεια για όλους με βάση το κοστολογημένο σχέδιο του κόμματός του δίνοντας το στίγμα της στρατηγικής που θα ακολουθήσει ενώ υποσχέθηκε ότι στην ΔΕΘ «θα εξειδικεύσουμε το δικό μας ρεαλιστικό σχέδιο για μια φωτεινή Ελλάδα».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε να στείλει το μήνυμα ότι η ΝΔ οδηγείται πλησίστια προς τις κάλπες και με χαλυβδωμένη την ενότητά της και γι αυτό ακριβώς ανακοίνωσε ότι στο συνέδριο του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που θα συνέλθει στις 14 και 15 Δεκεμβρίου θα προεδρεύσει ο προκάτοχός του Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης