Τελευταία Νέα
Speculator

Το βαθύ σκοτάδι με την PQH, πενιχρά αποτελέσματα, αύξηση εξόδων…κατά τα άλλα εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον

tags :
Το βαθύ σκοτάδι με την PQH, πενιχρά αποτελέσματα, αύξηση εξόδων…κατά τα άλλα εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον
Δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε πως η PQH εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον με τόσο φτωχές επιδόσεις.
Η περίπτωση της PQH των PwC Business Solutions και Qualco του Τσακαλώτου χρήζει ιδιαίτερης προσοχής.
Όχι μόνο στο πως διαχειρίζονται τις υπό εκκαθάριση τράπεζες π.χ. Αγροτικής, Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κ.α. αλλά ποιες είναι οι επιδόσεις της εταιρίας που ανέλαβε την διαχείριση όλων των bad bank.
Το αποτέλεσμα της διαχείρισης με βάση τα δημοσιευμένα στοιχεία είναι αύξηση εξόδων και επιδόσεις χειρότερες από την περίοδο όπου κάθε bad bank είχε δικό της διαχειριστή.
Η PQH δημιουργήθηκε με γνώμονα να συντονίσει όλες τις bad bank και αντί να συμβεί αυτό αποσυντονίστηκε πλήρως γιατί εάν εξαιρεθούν οι πωλήσεις ορισμένων ακινήτων στον τομέα της αξιοποίησης των προβληματικών δανείων η εικόνα είναι έως δραματική.
Να σημειωθεί ότι η ΤτΕ που ελέγχει την εταιρία δεν γίνεται αντιληπτό γιατί δεν βλέπει όλα όσα συμβαίνουν στην PQH καθώς τα αποτελέσματα δεν δικαιώνουν την επιλογή της συγκέντρωσης όλων των bad bank σε μια εταιρία διαχείρισης.
Από τα ενδιαφέροντα όταν η εταιρία φθάνει να πουλάει τους πίνακες ζωγραφικής των υπό εκκαθάριση τραπεζών στα 75 ευρώ ή να πωλούνται τα κατασχεμένα Golf VW και να έχει πραγματοποιήσει ελάχιστες συναλλαγές στις πωλήσεις ακινήτων γεννώνται πολλά ερωτηματικά για την αποτελεσματικότητα της συγκεκριμένης εταιρίας διαχείρισης.
Η bad bank Αγροτική π.χ. στο παρελθόν είχε σωρευτικά εισπράξεις 750-760 εκατ κρατούσε χαμηλά τα έξοδα και είχε αποτέλεσμα.
Η PQH φαίνεται να αποτελεί black box ένα μαύρο κουτί που δεν ξέρει ο έλληνας φορολογούμενος τι του επιφυλάσσει το αύριο.
Προσεχώς θα παρουσιαστούν αναλυτικότατα τα στοιχεία με τις επιδόσεις της PQH σε σχέση με το προηγούμενο καθεστώς διαχείρισης και από την σύγκριση αποδεικνύεται περίτρανα ότι…καταγράφεται σήμερα εντυπωσιακή μείωση επιδόσεων.
Επίσης γεννώνται και πολλά ερωτηματικά για τον έλεγχο της εταιρίας καθώς δεν νοείται η PwC να αναλαμβάνει να αξιολογήσει τον εαυτό της.
Π.χ. δεν μπορεί να προκηρύσσονται διαγωνισμοί από την PwC και να ανατίθενται στην…PwC.
Δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε πως η PQH εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον με τόσο φτωχές επιδόσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης