Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Πληρώνουμε το κόστος της αναξιοπιστίας της κυβέρνησης Τσίπρα – Περιοδεία στην Κρήτη

Μητσοτάκης: Πληρώνουμε το κόστος της αναξιοπιστίας της κυβέρνησης Τσίπρα – Περιοδεία στην Κρήτη
Το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι να βάζει φόρους υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ
(upd2) Την θέση ότι οι πολίτες πληρώνουν την αναξιοπιστία της κυβέρνησης Τσίπρα διατύπωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης κατά την περιοδεία του στην ανατολική Κρήτη.
Ο κ.Μητσοτάκης έφτασε σήμερα Πέμπτη 19/7 στο
αεροδρόμιο της Σητείας, όπου κάτοικοι τον υποδέχθηκαν με μαντινάδες και ευχές να γίνει σύντομα πρωθυπουργός.
Στο λιμάνι της Σητείας ο κ.Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον σύλλογο επαγγελματιών αλιέων Σητείας και άκουσε τα προβλήματά τους, μετά επισκέφθηκε το δημαρχείο όπου ενημερώθηκε από τους παραγωγικούς και τους επιστημονικούς φορείς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως η υπερφορολόγηση, η κακή κατάσταση του οδικού δικτύου αλλά και οι ελλείψεις στις υποδομές Υγείας.
Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στις αυτοδιοικητικές εκλογές επαναλαμβάνοντας την αντίθεση του στην απλή αναλογική.
«Ως Κρητικός δεν μπορώ να δεχτώ ότι υπάρχουν Κρητικοί πολλών ταχυτήτων.
Η Κρήτη είναι μία», τόνισε ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος αφού ανέφερε ότι η απλή αναλογική, όπως ψηφίστηκε, θα οδηγήσει σε ακυβερνησία, δεσμεύτηκε να αλλάξει το νόμο όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.
«O Κλεισθένης θα οδηγήσει σε δημοτική ακυβερνησία.
Διότι οι Δήμοι είναι το κύτταρο της Δημοκρατίας και παρέχουν μια σειρά από βασικές υπηρεσίες, από τις οποίες εξαρτάται η ποιότητα ζωής και τελικά η οικονομική και κοινωνική ευημερία.
Η απλή αναλογική, όπως ψηφίστηκε από τον κ. Σκουρλέτη, ισοδυναμεί με ακυβερνησία ή οδηγεί σε ένα πλαίσιο συναλλαγής, το οποίο δεν θα ευνοήσει τελικά την καλή διακυβέρνηση στους Δήμους. 
Αποτελεί δική μου προσωπική δέσμευση ότι, σε περίπτωση που οι εθνικές εκλογές - όπως θα το θέλαμε - γίνουν πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο νόμος θα ξαναλλάξει.
Και σε πρώτη φάση, για τις επόμενες εκλογές, θα επιστρέψουμε, για λόγους απλούστευσης και ταχύτητας, στο υφιστάμενο δοκιμασμένο σύστημα» τόνισε ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική τονίζοντας πως «είναι αστείο να κόπτεται για ιδιωτικές επενδύσεις όταν ο βίος της δείχνει ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να βάζει φόρους», και παρουσίασε σε γενικές πτυχές το όραμά του για τη χώρα που, όπως είπε, συνοψίζεται στην πρόταση «λιγότεροι φόροι περισσότερες δουλειές, ασφάλεια για όλους».
«Σύντομα θα μας δοθεί η ευκαιρία να κάνουμε πράξη το δικό μας σχέδιο και  όραμα, το οποίο, αν έπρεπε να το συνοψίσω σε 15 λέξεις, θα έλεγα, πως είναι οι εξής: Λιγότεροι φόροι και εισφορές σε συνδυασμό με ένα αποτελεσματικότερο κράτος, περισσότερες επενδύσεις και δουλειές, ασφάλεια και σιγουριά για όλους.
Αυτό μπορείτε να περιμένετε από τη Ν.Δ., από την επόμενη κυβέρνησή μας» ανέφερε ο κ.Μητσοτάκης, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως λέει ψέματα όταν υποστηρίζει πως η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια.
«Πρόκειται για το νέο μεγάλο ψέμα του κ. Τσίπρα.
Έρχονται μειώσεις συντάξεων που μακάρι να μην έρχονταν.
Τρία χρόνια τρώνε πληρώνουμε τις σαχλαμάρες της κυβέρνησης.
Πληρώνουμε το κόστος της αναξιοπιστίας τους» είπε ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης μετέβη στην Ιεράπετρα όπου αρχικά συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κύριλλο, ενώ στη συνέχεια βρέθηκε στο φράγμα Μπραμιανών.
Με την επίσκεψη του στην Κρήτη εγκαινιάζει μια σειρά περιοδειών ανά την Ελλάδα που θα κορυφωθούν στα μέσα Αυγούστου.
Μετά την ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ όπου έθεσε το κόμμα σε εκλογική εγρήγορση, υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μπορεί να προκαλέσει εκλογές ανά πάσα στιγμή, ο κ.Μητσοτάκης θα επιχειρήσει μέσα από τις περιοδείες του αφενός να αποδομήσει το κυβερνητικό αφήγημα αλλά και το πανηγυρικό κλίμα για την έξοδο από τα μνημόνια και αφετέρου να παρουσιάσει και να επικοινωνήσει όσο το δυνατόν καλύτερα στους πολίτες την πολιτική πρόταση και το πολιτικό σχέδιο της ΝΔ για την επόμενη ημέρα της χώρας.
Ο κ.Μητσοτάκης καλείται στην τελική ευθεία προς τις κάλπες, καθώς με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική τροχιά, να πείσει τους πολίτες για την αξιοπιστία του σχεδίου του αλλά και για το ότι διαθέτει μια ρεαλιστική και κυρίως υλοποιήσιμη εναλλακτική κυβερνητική πρόταση.
Σημειώνεται πως στις 20:30 μ.μ., ο πρόεδρος της ΝΔ θα βρεθεί στο Γάζι, την έδρα του Δήμου Μαλεβιζίου, στην εκδήλωση για την ονοματοθεσία κεντρικού δρόμου προς τιμή του μεγάλου Κρητικού πολιτικού και πρώην Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, που αποφάσισε η δημοτική αρχή ομόφωνα, λίγες μόλις ημέρες μετά το θάνατό του.
 
(πρώτη ενημέρωση Πέμπτη 19 Ιουλίου 08:26)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης