Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουβέλης: Η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι επιλογή του Erdogan - Κανένας συμψηφισμός με τους 8

Κουβέλης: Η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι επιλογή του Erdogan - Κανένας συμψηφισμός με τους 8
Πιστεύω ότι θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, θα ήταν αβάσιμο να σας πω το πότε είπε ο κ.Κουβέλης
Την θέση ότι η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών  που κρατούνται εδώ και περίπου 5 μήνες στις φυλακές της Ανδριανούπολης είναι επιλογή του Rejep Tayip Erdogan διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, υποστηρίζοντας πως οι παρεμβάσεις προς την Τουρκία για την απελευθέρωση τους συνεχίζονται σε πολλαπλά επίπεδα.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Κουβέλης υποστήριξε ότι κάποτε αυτά τα ζητήματα, δηλαδή της παραβίασης της συνοριακής γραμμής στην περιοχή του Έβρου, λύνονταν άμεσα σε επίπεδο στρατιωτικών διοικητών ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί να παραμείνουν προφυλακισμένοι για 18 μήνες.
Ο κ.Κουβέλης υποστήριξε ότι δεν υπήρξε καμία ολιγωρία από την πλευρά της κυβέρνησης και αναλήφθηκαν  άμεσα οι δέουσες πολιτικές πρωτοβουλίες, ενώ υποστήριξε ότι κατάλαβε τις κινήσεις και την επιλογή για μακρόχρονη κράτηση στις οποίες κατέληξε ο Erdogan, περίπου δέκα ημέρες ύστερα από την κράτηση των δύο Ελλήνων
«Ακούω ότι η κυβέρνηση ενεργεί χωρίς σχέδιο.
Γίνονται κινήσεις και σε δικαστικό και σε πολιτικό επίπεδο.
Και δικηγόροι υπάρχουν από την πλευρά των οικογενειών, καθώς η κυβέρνηση δεν  μπορεί μεν να συνεργάζεται με κάποιο δικηγορικό γραφείο για την εν λόγω υπόθεση αλλά υπάρχει νομική συμπαράσταση η οποία είναι συνεχής και είναι παρούσα ενώ ιδιαίτερα ενεργό είναι και το δεύτερο πεδίο, αυτό της πολιτικής αντιμετώπισης.
Δεν υπάρχει πολιτικό-στρατιωτικό φόρουμ που να μην έχει τεθεί το θέμα από την ελληνική πλευρά» υπογράμμισε ο κ.Κουβέλης, ο οποίος κληθείς να εκτιμήσει την κατάληξη της υπόθεσης, εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος.
«Δεν μου αρέσει η λέξη αδιέξοδο διότι δεν ανταποκρίνεται στην πράγματι σκληρή πραγματικότητα.
Μου αφήνονται περιθώρια όμως να πιστεύω ότι θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Θα ήταν αβάσιμο να σας πω το πότε» υποστήριξε ο κ.Κουβέλης, ο οποίος απέρριψε κατηγορηματικά κάθε σενάριο συμψηφισμού των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που έχουν αιτηθεί άσυλο στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν συζητά το θέμα της ανταλλαγής.
Όσον αφορά τον έλεγχο των κινητών τηλεφώνων των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ο υπουργός υποστήριξε ότι έγινε χωρίς την παρουσία Ελλήνων.
Ερωτηθείς για τη συμφωνία των Πρεσπών είπε πως αν δε ολοκληρωθούν προηγουμένως όλα τα στάδια της, δεν μπορεί να έρθει στο ελληνικό κοινοβούλιο εκτιμώντας ωστόσο ότι αν αυτό συμβεί θα περάσει με πλειοψηφία μεγαλύτερη από αυτή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης