Διεθνή

Παραμένει υπό πιέσεις το πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ - Στο -0,26% και τα 72,71 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Παραμένει υπό πιέσεις το πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ - Στο -0,26% και τα 72,71 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,24% στα 67,59 δολ. ανά βαρέλι
Πτώση καταγράφει σήμερα Πέμπτη (19/7) το πετρέλαιο, δεχόμενο πιέσεις από την απροσδόκητη άνοδο που σημείωσαν τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα, περί τις 9:15 π.μ. το Brent υποχωρεί κατά -0,26% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 72,71 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,24% στα 67,59 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αμερικανικής Διεύθυνσης Πληροφοριών Ενέργειας, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 13 Ιουλίου 2018, αυξήθηκαν κατά 5,83 εκατ. βαρέλια, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν να σημειωθεί πτώση της τάξεως των 3,62 εκατ. βαρελιών.
Παράλληλα, οι εισαγωγές πετρελαίου της χώρας ενισχύθηκαν κατά 1,63 εκατ. βαρέλια ημερησίως, την ίδια στιγμή που η παραγωγή άγγιξε τα 11 εκατ. βαρέλια ημερησίως, γεγονός που αποτελεί νέο επίπεδο ρεκόρ.
Σε ότι αφορά τα αποθέματα βενζίνης, σημειώθηκε πτώση κατά 3,2 εκατ. βαρέλια για την περασμένη εβδομάδα, ενώ τα αποθέματα προϊόντνω διύλισης πετρελαίου υποχώρησαν κατά 371 χιλ. βαρέλια.
Σημειώνεται ότι από τον Νοέμβριο του 2017, οι ΗΠΑ έχουν αυξήσει την παραγωγή τους κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως, γεγονός που έχει ασκήσει σημαντικές πιέσεις στην τιμή του μαύρου χρυσού, εν μέσω και της προσπάθειας που πραγματοποιούσε τους προηγούμενους μήνες ο ΟΠΕΚ να εξισορροπήσει την ενεργειακή αγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης