Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπιες απώλειες στις αγορές της Ασίας παρά τα κέρδη στη Wall - Στο -0,13% και τις 22.764,68 μονάδες ο Nikkei

tags :
Ήπιες απώλειες στις αγορές της Ασίας παρά τα κέρδη στη Wall - Στο -0,13% και τις 22.764,68 μονάδες ο Nikkei
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,24% στις 28.050 μονάδες
Με απώλειες έκλεισαν σήμερα Πέμπτη (19/7) οι αγορές της Ασίας, παρά το γεγονός ότι ενδοσυνεδριακά σημείωναν κέρδη, δεχόμενα κέρδη από τη χθεσινή (18/7) άνοδο στη Wall Street.
Ειδικότερα, ο δείκτης Shanghai Composite στην Κίνα έκλεισε στο -0,51% και τις 2.772,98 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο SZSE Component κατέγραψε παρόμοιες απώλειες, κλείνοντας στις 9.148,78 μονάδες.
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ διαπραγματεύεται στο -0,24% και τις 28.050 μονάδες, έχοντας απωλέσει τα κέρδη που σημείωσε ενδοσυνεδριακά, ενώ ο δείκτης KOPSI στη Νότια Κορέα έκλεισε με πτώση της τάξεως του -0,34% στις 2.282,29 μονάδες.
Στην Ταϊβάν, ο δείκτης Taiwan Weighted έκλεισε με οριακές απώλειες της τάξεως του -0,07% στις 10.835,38 μονάδες, με τον τομέα των αυτοκινήτων να καταγράφει τις περισσότερες απώλειες, ενώ αντίθετα ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε με άνοδο, και συγκεκριμένα στο +0,28% και τις 6.262,70 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία υποχώρησε κατά -0,13% στις 22.764,68 μονάδες, διακόπτοντας ένα σερί ανόδου τεσσάρων ημερών, καθώς το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας με τις ΗΠΑ υποχώρησε για πρώτη φορά μετά από 17 μήνες τον Ιούνιο του 2018.
Οι εξαγωγές της Ιαπωνίας προς τις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά -0,9% σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2017, γεγονός που οφείλεται κυρίως στην πτώση της αποστολής οχημάτων και ημιαγωγών, τα οποία αποτελούν δύο από τα μεγαλύτερα προϊθόντα εξαγωγής της Ιαπωνίας.
Ενώ η πτώση ήταν περιορισμένη, ενδέχεται να δημιουργήσει προβληματισμούς στις τάξεις των ιαπώνων αξιωματούχων, οι οποίοι ανησυχούν ότι ο Donald Trump θα λάβει περισσότερα μέτρα ώστε να περιορίσει το εμπορικό πλεόνασμα της Ιαπωνίας με τις ΗΠΑ.
«Οι γενικότερες εξαγωγές παραμένουν σε υγιή επίπεδα για την ώρα, ωστόσο δεν είμαστε σίγουροι πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση στο μέτωπο των εμπορικών πολιτικών», σχολίασε ο οικονομολόγος της Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities, Shuji Tonouchi, ο οποίος πρόσθεσε ότι «είναι πιθανόν οι συζητήσεις περί δασμών και εμπορικών φραγμών να περιορίσουν τις επενδύσεις των επιχειρήσεων.
Παράλληλα, οι εισαγωγές της Ιαπωνίας από τις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά -2,1% σε ετήσια βάση, εν μέσω πτώσης στις εισαγωγές αργού πετρελαίου, αεροσκαφών και άνθρακα.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το εμπορικό πλεόνασμα του Τόκιο με την Ουάσιγκτον να διευρυνθεί κατά +0,5% σε ετήσια βάση, στα 5,24 δισ. δολ. γεγονός που μπορεί να αποτελέσει «στόχο» των εμπορικών πρακτικών της αμερικανικης κυβέρνησης.
Πτώση καταγράφει σήμερα το πετρέλαιο, δεχόμενο πιέσεις από την απροσδόκητη άνοδο που σημείωσαν τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα, το Brent υποχωρεί κατά -0,26% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 72,71 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,24% στα 67,59 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αμερικανικής Διεύθυνσης Πληροφοριών Ενέργειας, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 13 Ιουλίου 2018, αυξήθηκαν κατά 5,83 εκατ. βαρέλια, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν να σημειωθεί πτώση της τάξεως των 3,62 εκατ. βαρελιών.
Παράλληλα, οι εισαγωγές πετρελαίου της χώρας ενισχύθηκαν κατά 1,63 εκατ. βαρέλια ημερησίως, την ίδια στιγμή που η παραγωγή άγγιξε τα 11 εκατ. βαρέλια ημερησίως, γεγονός που αποτελεί νέο επίπεδο ρεκόρ.
Σε ότι αφορά τα αποθέματα βενζίνης, σημειώθηκε πτώση κατά 3,2 εκατ. βαρέλια για την περασμένη εβδομάδα, ενώ τα αποθέματα προϊόντνω διύλισης πετρελαίου υποχώρησαν κατά 371 χιλ. βαρέλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης