Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

ΕΥ: Η πρώτη εφαρμογή blockchain για τη ναυτιλιακή ασφάλιση παγκοσμίως πλέον διατίθεται σε εμπορική χρήση

ΕΥ: Η πρώτη εφαρμογή blockchain για τη ναυτιλιακή ασφάλιση παγκοσμίως πλέον διατίθεται σε εμπορική χρήση
Η συγκεκριμένη τεχνολογία θα υποστηρίζει πάνω από μισό εκατομμύριο αυτοματοποιημένες συναλλαγές και θα συμβάλει στη διαχείριση κινδύνου για περισσότερα από 1.000 εμπορικά σκάφη στον πρώτο χρόνο
Η ΕΥ, η Guardtime, η A.P. Møller-Maersk, η Microsoft, και οι κορυφαίες εταιρείες του ασφαλιστικού κλάδου, Willis Towers Watson, XL Catlin, MS Amlin και ACORD, ανακοινώνουν πως στελέχη του ναυτιλιακού κλάδου ήδη χρησιμοποιούν το Insurwave, την blockchain πλατφόρμα που υποστηρίζει τη ναυτιλιακή ασφάλιση.
Σε ένα περιβάλλον όλο και πιο περίπλοκο, με διαρκώς εξελισσόμενους κινδύνους, οι διεθνείς επιχειρήσεις μπορούν πλέον να αξιοποιήσουν την πλατφόρμα, αλλάζοντας ριζικά τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται τους κινδύνους σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων τους, καθώς και τον τρόπο συνεργασίας τους με μεσίτες και (αντ)ασφαλιστές.
Το Insurwave, που σχεδιάστηκε από μια κοινοπραξία μεταξύ της EY και της Guardtime, αξιοποιεί τις τεχνολογίες blockchain, τις υποδομές του Microsoft Azure και τα πρότυπα δεδομένων της ACORD. Θα υποστηρίζει πάνω από μισό εκατομμύριο αυτοματοποιημένες συναλλαγές και θα βοηθά στη διαχείριση κινδύνου για περισσότερα από 1.000 εμπορικά σκάφη στον πρώτο χρόνο εφαρμογής του.
Συνδέοντας όσους συμμετέχουν σε ένα ασφαλές, ιδιωτικό δίκτυο με ένα ακριβές, αμετάβλητο πλαίσιο ελέγχου και υπηρεσίες για την εκτέλεση διαδικασιών, η πλατφόρμα δημιουργεί την πρώτη στο είδος της ψηφιακή ασφαλιστική αλυσίδα αξίας.
Ο κ. Γιάννης Πιέρρος, Επικεφαλής Τομέα Μεταφορών της ΕΥ Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης, δηλώνει:
«Πρόκειται για μία πλατφόρμα, η οποία θα είναι σε θέση να υποστηρίζει ναυτιλιακές επιχειρήσεις στις συναλλαγές τους, με έναν ασφαλή τρόπο, σε ένα αδιάβλητο πλαίσιο ελέγχου.
Στην ΕΥ, είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που πρωτοπορούμε για άλλη μια φορά στον κλάδο της ναυτιλίας και βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό των πελατών μας, παρέχοντας καινοτόμες και δημιουργικές λύσεις στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.
Το Insurwave αποτελεί απόδειξη του καινοτόμου πνεύματος της ΕΥ και μία δέσμευση για να ανεβάσουμε τον πήχη ακόμα υψηλότερα».
Η πρώτη φάση εφαρμογής του Insurwave εστιάζει στη ναυτιλιακή ασφάλιση, ενώ οι ΕΥ, Guardtime και Microsoft σχεδιάζουν να το επεκτείνουν και σε άλλες κατηγορίες ασφαλίσεων, μεταξύ άλλων, για τις θαλάσσιες μεταφορές εμπορευμάτων, τον κλάδο των logistics διεθνώς, τις αεροπορικές μεταφορές και την ενέργεια.
Ο κ. Λάμπρος Γκόγκος, Εταίρος και Επικεφαλής του τμήματος Ασφαλιστικών Υπηρεσιών της ΕΥ Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης, τονίζει:
«Το Insurwave αποτελεί σημαντικό ορόσημο, όχι μόνο για τον ασφαλιστικό κλάδο, αλλά και για την τεχνολογία blockchain, αποδεικνύοντας ότι μπορεί να προσφέρει πραγματική αξία στις επιχειρήσεις.
Πλέον, η τεχνολογία blockchain ανοίγει νέες δυνατότητες στον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις συνεργάζονται μεταξύ τους, αντικαθιστώντας πολύπλοκες διαδικασίες και βελτιώνοντας τις επιδόσεις των επιχειρήσεων.
Είμαστε περήφανοι στην ΕΥ που καταφέραμε να προσφέρουμε μία τέτοια δυνατότητα στους πελάτες μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης