«Σφαγή» στο Ποτάμι - Ψαριανός: Δεν φεύγω, να στηρίξουμε ΝΔ - Συμφωνία 2 βουλευτών με ΣΥΡΙΖΑ

«Σφαγή» στο Ποτάμι - Ψαριανός: Δεν φεύγω, να στηρίξουμε ΝΔ - Συμφωνία 2 βουλευτών με ΣΥΡΙΖΑ
Να διακηρύξουμε ότι θα στηρίξουμε την κυβέρνηση του πρώτου κόμματος αρκεί να ενσωματώσει πέντε από τις δέκα προτάσεις μας είπε ο κ.Ψαριανός
Έντονος προβληματισμός επικρατεί στο εσωτερικό του Ποταμιού ύστερα από την αντιπαράθεση που είχαν μέσω του twitter βουλευτές και στελέχη του κόμματος με αφορμή την πολιτική στρατηγική του κόμματος και ενώ ήδη κυκλοφορούν σενάρια για ανεξαρτητοποιήσεις βουλευτών, τα οποία σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν θα έχουν ως συνέπεια το Ποτάμι να χάσει τη δυνατότητα να έχει Κοινοβουλευτική Ομάδα και τον Σταύρο Θεοδωράκη να μην μπορεί να παρεμβαίνει ως πολιτικός αρχηγός στις συζητήσεις στη Βουλή.
Πάντως, τα σενάρια ανεξαρτητοποίησης του από το Ποτάμι διέψευσε ο βουλευτής Γρ. Ψαριανός, ο οποίος ήταν και ο πρωταγωνιστής της αντιπαράθεσης.
Σε δηλώσεις του στο Θέμα Fm ο κ.Ψαριανός υποστήριξε ότι δεν θα αποχωρίσει από το Ποτάμι τουλάχιστον έως τις εκλογές και τάχθηκε υπέρ της στροφής του Ποταμιού προς τη ΝΔ.
Και αν και επιχείρησε να "σβήσει" την φωτιά που άναψε με τα υπονοούμενα του περί επικείμενης αποχώρησης του απο το Ποτάμι, η αναφορά του ότι ήδη δύο βουλευτές του Ποταμιού τα "έχουν βρει" με το ΣΥΡΙΖΑ μάλλον θα επιφέρει έναν ακόμα γύρο εσωκομματικών συγκρούσεων.
«Θα ήθελα να διακηρύξουμε ότι θα στηρίξουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Θα ήθελα να διακηρύξουμε ότι θα στηρίξουμε την κυβέρνηση του πρώτου κόμματος, αρκεί να αποδεχτεί να ενσωματώσει πέντε από τις δέκα προτάσεις μας» υποστήριξε ο κ.Ψαριανός, τονίζοντας ότι υπάρχουν δύο βουλευτές του Ποταμιού που έχουν συμφωνήσει με το ΣΥΡΙΖΑ.
«Δεν μπορώ να πω ονόματα.
Δεν θέλω να «δώσω» κανέναν, αλλά είναι γεγονός» ανέφερε ο κ.Ψαριανός.
«Έξι είμαστε στο Ποτάμι και δυο Ευρωβουλευτές, οκτώ.
 Ο Δανέλλης το έχει πει ξεκάθαρα, αν φύγουν οι ΑΝΕΛ, πρέπει να βάλουμε πλάτη.
Εγώ με αυτό διαφωνώ κάθετα.
Μέχρι τις εκλογές την μάχη θα την δίνω από το Ποτάμι, δεν έχω αποχωρίσει και δεν θα αποχωρίσω.
Πρέπει όμως να ξεκαθαρίσουμε αν υπάρχει συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ και αν διατηρούμε την πίστη μας σε αυτό που ξεκινήσαμε να κάνουμε, ένα ανεξάρτητο μεσαίο μεταρρυθμιστικό χώρο» υποστήριξε ο κ.Ψαριανός.

Εκατέρωθεν πυρά και ο κίνδυνος για το Ποτάμι
Σήμερα τα ξημερώματα ο κ.Ψαριανός είχε έντονη αντιπαράθεση με βουλευτές και στελέχη του Ποταμιού μέσω twitter για τον πολιτικό προσανατολισμό του Ποταμιού.
«Το Ποτάμι έχει ένα σοβαρό πρόβλημα στρατηγικής.
Ο κόσμος που το εγκατέλειψε, έφυγε προς την κατεύθυνση που κοιτάζει και η συντριπτική πλειοψηφία όσων έχουν απομείνει.
Ενώ ο επικεφαλής και ένα μικρό τμήμα της ηγετικής ομάδας κοιτάζουν ή/και κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση» υπογράμμισε ο κ.Ψαριανός, ο οποίος πρόσθεσε πως «είπαμε – και φορέσαμε – ότι θα πάμε κόντρα στο ρεύμα αλλά όχι και σε αυτά που λέγαμε και κόντρα επίσης και στους δικούς μας ανθρώπους».
Οι τοποθετήσεις αυτές προκάλεσαν την αντίδραση του έτερου βουλευτή του Ποταμιού, Γ. Μαυρωτά, ο οποίος με ανάρτηση του στο twitter, υποστήριξε πως «δεν υπάρχουν μόνο 2 κατευθύνσεις, υπάρχει και η κατεύθυνση του προοδευτικού κέντρου, χωρίς ετεροπροσδιορισμούς, με βάση τις αρχές μας, όπως πολλάκις έχουμε συζητήσει, εγώ εκεί κοιτάω».
Άμεση ήταν η απάντηση από τον Γρηγόρη Ψαριανό.
«Δεν ξέρω που κοιτάζεις εσύ και αν υπάρχει για το Ποτάμι αυτό που κοιτάζεις ή αυτό που στοχεύουν και επιδιώκουν άλλοι.
Επίσης, δεν ξέρω τι περιμένεις από το συνέδριο αλλά δεν θα είμαι εκεί, όπως και σχεδόν όλοι όσοι άλλοτε μετείχαμε με ενθουσιασμό, όπως ξέρουμε.
Γιώργο μου, ας αφήσουμε τις σοφιστείες...
Το σχέδιο είναι "προσέγγιση και διάλογος με τον ΣΥΡΙΖΑ".
Αυτό το σχέδιο, αν το βλέπω καθαρά, εμένα ΔΕΝ με περιλαμβάνει.
Δεν συνεργάζομαι με αυτούς που κήρυξαν τον ΔΙΧΑΣΜΟ και τώρα ζητούν συναίνεση.
Με τους θαυμαστές του Μαδούρο» ανέφερε ο κ.Ψαριανός, προκαλώντας αντιδράσεις και από άλλα στελέχη του Ποταμιού
«Αν έχεις μοναδική σου έγνοια να εξασφαλίσεις την επόμενη βουλευτική σου έδρα δεξιά (ή αριστερά), τότε χάνεις τον ύπνο σου.
Και στις 4.45 το ξημέρωμα τουιτάρεις τέρατα για να δικαιολογήσεις τις επιλογές σου.
 Εκτός αν είναι οι Ερινύες που δε σε αφήνουν να κοιμηθείς, Γρηγόρη» έγραψε ο Γιώργος Γκαρής ενώ η Ολυμπία Αναστασοπούλου υποστήριξε ότι «στο βήμα της ΜΕΣΥΑ μόλις 17 μέρες πριν, επικρότησε την αυτόνομη πορεία για το Ποτάμι, σήμερα αξημέρωτα παρέχει απλόχερα δεξιά διαπιστευτήρια κι εύλογα σκέφτεται κάποιος τι μεσολάβησε..
Ας είχε τουλάχιστον θάρρος να προτείνει στα στελέχη από όλη την Ελλάδα να γείρουμε όλοι δεξιά».
«Κάτι πήρε τ' αυτί μου για "απαντήσεις" -σε τι πράγμα?..- από δυο στελέχη από ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, έναν κύριο και μια κυρία.
Ελπίζω να έμαθα κάτι λάθος...
Γιατί, λέει, κάτι είπαν για ...καρέκλες κι αν ισχύει έχουμε θέμα.
Μεγάλο θέμα!» ανέφερε σε νέο tweet του ο κ.Ψαριανός ενισχύοντας τις ανησυχίες για νέες αποχωρήσεις από το Ποτάμι, το οποίο έχει απομείνει με 6 βουλευτές.
Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που δύο βουλευτές του Ποταμιού ανεξαρτητοποιηθούν, τότε θα πάψει να υπάρχει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού, δεδομένου ότι για την ύπαρξη ΚΟ απαιτείται να υπάρχουν τουλάχιστον πέντε βουλευτές.
Αυτό σημαίνει ότι ο κ.Θεοδωράκης δεν θα μπορεί να μιλά στη Βουλή ως αρχηγός πολιτικού κόμματος.

Παρέμβαση Θεοδωράκη: Όσο είμαι επικεφαλής δεν θα γίνουμε υποτακτικοί ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ούτε της ΝΔ


Στα πυρά που αντάλλαξαν μέσω του twitter βουλευτές και στελέχη του Ποταμιού με «πρωταγωνιστή» τον Γρηγόρη Ψαριανό αναφέρθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.
«Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Θεοδωράκης σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Παραπολιτικά Fm.
Ερωτηθείς για τον πολιτικό προσανατολισμό του Ποταμιού μετά την αποχώρηση του από το Κίνημα Αλλαγής, ο κ.Θεοδωράκης υποστήριξε ότι «δεν θα γίνουμε υποτακτικοί είτε του ΣΥΡΙΖΑ είτε της ΝΔ, όσο είμαι στην ηγεσία του Ποταμιού δεν θα γίνει ποτέ».
«Δεν έχω σκοπό να εξαγοραστώ με μία βουλευτική έδρα» υποστήριξε ο κ.Θεοδωράκης, ο οποίος τόνισε ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο συνέδριο του Ποταμιού το φθινόπωρο.
Σε ερώτηση για την κρίση στις ελληνο-ρωσικές σχέσεις υπογράμμισε ότι η Μόσχα «πρέπει να καταλάβει πως μπορεί η Ελλάδα να είναι μια μικρή χώρα, αλλά δεν δέχεται υποδείξεις σε θέματα εξωτερικής πολιτικής» ενώ κληθείς να σχολιάσει τις περικοπές στις συντάξεις, ο κ.Θεοδωράκης είπε πως «το μεγάλο θέμα για τη χώρα δεν είναι να μαλώνουμε συνέχεια για το ύψος των συντάξεων αλλά για τα παιδιά μας, για την ανεργία, για την ανάπτυξη».
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS