Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λαζαρίδης (ΝΔ): Είμαστε σε άτυπη προεκλογική περίοδο – Ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνουν εκλογές

tags :
Λαζαρίδης (ΝΔ): Είμαστε σε άτυπη προεκλογική περίοδο – Ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνουν εκλογές
Η ΝΔ ως κυβέρνηση θα δώσει σκληρή μάχη για να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα είπε ο κ.Λαζαρίδης
Την θέση ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε άτυπη προεκλογική περίοδο διατύπωσε ο Μ. Λαζαρίδης, σύμβουλος επικοινωνίας του Κ. Μητσοτάκη, επισημαίνοντας πως εκλογές μπορεί να γίνουν ανά πάσα στιγμή.
Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του 24/7 ο κ.Λαζαρίδης υποστήριξε ότι όποτε και αν γίνουν εκλογές, η ΝΔ θα είναι έτοιμη και θα τις κερδίσει.
Αναφερόμενος στις κατηγορίες που αποδίδει η κυβέρνηση στη ΝΔ περί ακροδεξιάς στροφής, ο κ.Λαζαρίδης υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να την κατηγορεί για κάτι τέτοιο, όταν κυβερνά έχοντας ως εταίρο της τους ΑΝΕΛ, τους οποίους χαρακτήρισε «ακροδεξιό συνονθύλευμα» ενώ σχετικά με τους πανηγυρικούς τόνους της κυβέρνησης για το τέλος των μνημονιακών προγραμμάτων, ο κ.Λαζαρίδης έκανε λόγο για υποτιθέμενη έξοδο, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση έχει αναλάβει δεσμεύσεις για τα επόμενα χρόνια».
Όσον αφορά το πολιτικό σχέδιο και πρόταση της ΝΔ, ο κ.Λαζαρίδης επανέλαβε τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και ο κ.Μητσοτάκης για μείωση φόρων, μείωση 30% στον ΕΝΦΙΑ μέσα σε δύο χρόνια, μείωση στον φόρο εστίασης στο 13% αρχικά, και μετά στο 11% και υποστήριξε ότι η Νέα Δημοκρατία θα δώσει σκληρή μάχη με τους δανειστές για να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα με τα οποία έχει δεσμευτεί η χώρα.
Σε σχέση με τη δημόσια διοίκηση, ο κ. Λαζαρίδης είπε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης διοίκησε το αντίστοιχο υπουργείο με τα στελέχη που ήδη υπήρχαν και όχι με τους συνεργάτες του, ενώ επεσήμανε πως προτεραιότητα της ΝΔ αποτελεί η αξιολόγηση στο Δημόσιο.
Όσον αφορά τις συντάξεις  ο κ.Λαζαρίδης υπογράμμισε ότι η ευθύνη για τις νέες περικοπές βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης