Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Μάνθος (Δυναμική ΑΧΕ): Μόνο με τζίρο βάζει υποψηφιότητα για τις 800 μονάδες ο Γ.Δ.

tags :
Μάνθος (Δυναμική ΑΧΕ): Μόνο με τζίρο βάζει υποψηφιότητα για τις 800 μονάδες ο Γ.Δ.
Η διακύμανση του τραπεζικού δείκτη ξενίζει τους ενεργούς επενδυτές μιας και έχει δώσει άλλα διαπιστευτήρια από απόψεως μεταβλητότητας
Με υποβασταζόμενο τζίρο συναλλαγών ο Γενικός Δείκτης έδωσε τελικά την ανοδική κίνηση προς τη ζώνη των 770 με 767 μονάδων «δροσίζοντας» λίγο τους βραχυχρόνιους επενδυτές, σημειώνει στο εβδομαδιαίο του τεχνικό σχόλιο, ο υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης της Δυναμικής Χρηματιστηριακής, Απόστολος Μάνθος.
Όμως από εδώ και πάνω και κυρίως πάνω από το όριο των 780 μονάδων θα χρειαστεί σημαντική ενίσχυση στο καθαρό όγκο συναλλαγών «αρπάζοντας» σε επιμέρους δεικτοβαρείς μετοχές  ισχυρά διαγραμματικά επίπεδα τιμών, όπως για παράδειγμα τα 2 ευρώ στην Alpha Bank, τα 11 ευρώ στον ΟΤΕ, τα 10 ευρώ στον ΟΠΑΠ, τα 9 ευρώ στο Μυτιληναίο, τα 0,28 ευρώ στην Εθνική Τράπεζα, τα 7,40 ευρώ στα ΕΛΠ, αναφέρει ο αναλυτής.
Μόνο τότε ο Γενικός Δείκτης θα βάλει σοβαρή υποψηφιότητα για το επίπεδο ανασύνταξης των αγοραστών στις 805 με 800 μονάδες.
Στην αντίθετη περίπτωση, που ο δείκτης δηλώσει ασταθής και αδύναμος πέριξ των 770 μονάδες θα  δώσει ένα νέο pullback προς το γνωστή περιοχή των 750 μονάδων.
Στο εκτιμώμενο διαγραμματικό πεδίο των 2040 με 2060 μονάδων ανηφόρισε ο δείκτης  της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 ξεφεύγοντας από το καθοδικό εναγκαλισμό της ζώνης των 2017 με 2000 μονάδων, αναφέρει ο κ.Μάνθος.
Ο συνδυασμός της αύξησης στο τζίρο συναλλαγών με το πάτημα άνω των 2060 μονάδων θα ανάψει το πράσινο φως για μια «επίφοβη» ανοδική κίνηση προς το ορόσημο των 2100 μονάδων.
Θετική η εξελισσόμενη ανοδική τμήση του τριγωνικού σχηματισμού στο δείκτη Σχετικής Ισχύος (RSI) αν και μπορεί να δώσει μια πιθανή επιστροφή δοκιμασίας αντοχής προς το επίπεδο των 2022 μονάδων.
 
www.bankingnews.gr
Ο Τραπεζικός Δείκτης συνεχίζει τη βήμα - βήμα  αδύναμη κίνησή του προς τη βραχυχρόνια αντίσταση των 880 μονάδων μετρώντας μέσα 7 συνεδριάσεις μια άνοδο της τάξεως του 5% από τη διαγραμματική βάση των 830 με 824  μονάδων.
Η διακύμανση αυτή ξενίζει ιδιαίτερα τους ενεργούς επενδυτές μιας που ο συγκεκριμένος δείκτης έχει δώσει άλλα διαπιστευτήρια από απόψεως μεταβλητότητας, στοιχείο, που επιτείνει την αίσθηση σαθρότητας σε κάθε αγοραστική κίνηση, καταλήγει ο αναλυτής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης