Τελευταία Νέα
Διεθνή

Soros: Η μεγαλύτερη απογοήτευση ήταν ο Obama, είμαι κατά της άκρα αριστεράς

tags :
Soros: Η μεγαλύτερη απογοήτευση ήταν ο Obama, είμαι κατά της άκρα αριστεράς
«Είμαι αντίθετος με τη άκρα αριστερά»... δήλωσε ο Soros
Ο δισεκατομμυριούχος George Soros δεν είναι οπαδός του πρώην προέδρου Obama - λέγοντας στους New York Times ότι ο Obama είναι η «μεγαλύτερη απογοήτευσή του».
Ο Soros ήταν πρώιμος υποστηρικτής της προεκλογικής εκστρατείας του Obama το 2008.
Ο Soros πίστευε ότι ο Obama θα ζητούσε την υποστήριξη του σε ορισμένα οικονομικά θέματα αλλά ουδέποτε ζήτησε την συμβουλή του.
Ο Obama μου τηλεφώνησε για να με ευχαριστήσει για την υποστήριξή μου, ανέφερε ο Soros στους New York Times  ότι ήταν κυρίως απογοητευμένος γιατί ήλπιζε ότι θα μπορούσε να τον συμβουλέψει σε οικονομικά ζητήματα.
Μετά από αυτό, ο 87χρονος χρηματοδότης βρέθηκε εκτός του κύκλου του Obama και επικεντρώθηκε κυρίως στην μετακίνηση μεταναστών από τη Βόρεια Αφρική στην Ευρώπη μέσω δικτύων διακίνησης ανθρώπων.
Ο Soros επαίνεσε επίσης τον Γερουσιαστή Τζον Μακέιν και είπε ότι η κύρια προτεραιότητα του πολιτικού ακτιβισμού του ήταν ότι οι Ρεπουμπλικανοί τον οδήγησαν να γίνει ένας από τους κορυφαίους χρηματοδότες του Δημοκρατικού Κόμματος.
Εν τω μεταξύ, το μεγαλύτερο ερώτημα παραμένει αναπάντητο, καθώς κανείς δεν γνωρίζει αρκετά τι θα κάνει ο Soros για τις εκλογές για το 2020, ο ίδιος είπε στους The Times ότι «δεν θέλω ιδιαίτερα να είμαι δημοκράτης».
Ο Soros, ο οποίος επίσης χρηματοδότησε με εκατομμύρια δολάρια την προεκλογική εκστρατεία της Hilary Clinton το 2016, δεν θα έλεγε αν θα υποστήριζε τον γερουσιαστή Bernie Sanders
O Soros έχει συνεισφέρει περισσότερα από 15 εκατομμύρια δολάρια για να στηρίξει τους Δημοκρατικούς ενώ για τον Trump τόνισε ότι «υπάρχουν περισσότεροι από ένας εχθροί του Trump που θα είναι πιο πρόθυμοι να στηρίξουν τους αντιπάλους του»
Όταν ρωτήθηκε να προσδιορίσει την πολιτική του ιδεολογία, ο Soros είπε στους Times:
«Είμαι αντίθετος με τη άκρα αριστερά».
Θα πρέπει να σταματήσει να προσπαθεί να συμβαδίσει με τους εξτρεμιστές στα δεξιά
Ωστόσο προκαλεί αλγεινή εντύπωση ότι ενώ ο Soros επικρίνει την άκρα αριστερά την έχει χρηματοδοτήσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης