Τελευταία Νέα
Διεθνή

Για αναταραχή λόγω Brexit προειδοποιεί η Κομισιόν - Οι χώρες να προετοιμαστούν για κάθε ενδεχόμενο

Για αναταραχή λόγω Brexit προειδοποιεί η Κομισιόν - Οι χώρες να προετοιμαστούν για κάθε ενδεχόμενο
Εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να είναι έτοιμη για κάθε πιθανή έκβαση
Nα εντείνουν τις προετοιμασίες για όλα τα ενδεχόμενα στις διαπραγματεύσεις του Brexit, κάλεσε τα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Κομισιόν, λέγοντας ότι η αποχώρηση της Βρετανίας από το μπλοκ είναι πιθανόν να δημιουργήσει αναταραχή.
"Το σημερινό κείμενο καλεί τα κράτη-μέλη και τους ιδιωτικούς φορείς να εντείνουν τις προετοιμασίες και ανταποκρίνεται στο αίτημα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον περασμένο μήνα για εντατικοποίηση των προσπαθειών ετοιμότητας σε όλα τα επίπεδα και για κάθε πιθανή έκβαση", ανέφερε η Κομισιόν σε ανακοίνωση.
"Μολονότι η ΕΕ εργάζεται νυχθημερόν για μια συμφωνία που θα διασφαλίζει μια συντεταγμένη αποχώρηση, είναι αναμφισβήτητο ότι η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα προκαλέσει διαταραχές - για παράδειγμα, στις αλυσίδες εφοδιασμού των επιχειρήσεων- είτε επιτευχθεί συμφωνία είτε όχι", πρόσθεσε η Κομισιόν.
Εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να είναι έτοιμη για κάθε πιθανή έκβαση, χωρίς όμως να διευκρινίσει ποιο είναι το πιθανότερο σενάριο.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης