Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λεβέντης: Τίποτα δεν αποκλείεται όσον αφορά την ημερομηνία των εκλογών – Μπορεί και το φθινόπωρο

Λεβέντης: Τίποτα δεν αποκλείεται όσον αφορά την ημερομηνία των εκλογών – Μπορεί και το φθινόπωρο
Αν και ο σχεδιασμός του Τσίπρα είναι να γίνουν τον Μάιο του 2019 είπε ο κ.Λεβέντης
Την θέση ότι τίποτα δεν αποκλείεται όσον αφορά την ημερομηνία των εκλογών διατύπωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης, υπογραμμίζοντας πως αυτές μπορούν να γίνουν ακόμα και το φθινόπωρο.
Ωστόσο, όπως είπε μιλώντας στο Θέμα Fm, ο σχεδιασμός του Μαξίμου είναι οι κάλπες να στηθούν τον Μάιο του 2019.
«Η Ένωση Κεντρώων είναι υπέρ της απλής αναλογικής» τόνισε ο κ.Λεβέντης, ο οποίος απέκλεισε τις συνεργασίες με κόμματα που όπως είπε, κορόιδεψαν τον ελληνικό λαό.
«Η Ένωση Κεντρώων δεν θα γίνει «τσόντα» κανενός.
Στόχος είναι να διπλασιάσει τα νούμερά της για να μπορεί να κάνει σκληρή αντιπολίτευση για να αλλάξουν πράγματα στη χώρα μας.
Αυτό δεν σημαίνει ότι η Ένωση Κεντρώων θα ζητήσει λάφυρα εξουσίας» υποστήριξε ο κ.Λεβέντης, τονίζοντας ότι είναι πιο πιθανό να συνεργαστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την Φώφη Γεννηματά παρά με τον Βασίλη Λεβέντη, εξηγώντας ότι η άρνηση της κ. Γεννηματά να ψηφίσει την απλή αναλογική δηλώνει ότι υπάρχει κάποια συμφωνία των κομμάτων για την επόμενη μέρα.
Αναφερόμενος στο θέμα της μείωσης των συντάξεων ο κ.Λεβέντης είπε ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν κόψει 13 φορές τις συντάξεις, ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε δύο φορές την μείωση των συντάξεων που θα αρχίσει να εφαρμόζεται το 2019.
«Έρχεται τώρα η Κυβέρνηση να ισχυρίζεται ότι δεν θα τις κόψει τελικά.
Ο κ. Χουλιαράκης όμως, μας προσγειώνει απότομα στέλνοντας εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που μειώνει τις συντάξεις και τα οικογενειακά επιδόματα.
Η Ένωση Κεντρώων θεωρεί αδιανόητο να μειωθούν οι συντάξεις αφού οι συνταξιούχοι δεν αντέχουν άλλο και καλεί την Κυβέρνηση να σταματήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια» είπε ο κ.Λεβέντης, υπογραμμίζοντας ότι το κόμμα του προτείνει πλαφόν στις συντάξεις μέχρι 1500€, κατάργηση των συντάξεων των πλουσίων και όσων έχουν έσοδα μηνιαίως πάνω από 3000 ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης