Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σύνοδος G20 (21-22 Ιουλίου): Στην κορυφή της ατζέντας ο εμπορικός πόλεμος

Σύνοδος G20 (21-22 Ιουλίου): Στην κορυφή της ατζέντας ο εμπορικός πόλεμος
Σε αντίθεση με τη σύνοδο του G7,  η συνάντηση στο Μπουένος Άιρες αναμένεται να ολοκληρωθεί με κοινό ανακοινωθέν, ωστόσο χωρίς καταδίκη του προστατευτισμού
Tις απειλές για την παγκόσμια ανάπτυξη, ειδικότερα τους κινδύνους ενός εμπορικού πολέμου και την κρίση στις αναδυόμενες χώρες, θα συζητήσουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ομάδας των 20 (G20) το σαββατοκύριακο (21-22 Ιουλίου) στο Μπουένος Άιρες.
Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Christine Lagarde, καθόρισε χθες τον τόνο αυτής της τρίτης συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της G20 υπό την προεδρία της Αργεντινής, λέγοντας ότι ο εμπορικός πόλεμος θα μπορούσε να κοστίσει εκατοντάδες δισ. δολάρια στο παγκόσμιο ΑΕΠ τα επόμενα χρόνια.
Προειδοποίησε επίσης την κυβέρνηση Trump ότι «η αμερικανική οικονομία είναι ιδιαίτερα ευάλωτη διότι ένα μεγάλο μέρος του εμπορίου της θα υπόκειται σε αντίποινα».
Σε αντίθεση με τη σύνοδο του G7 στο Κεμπέκ στις αρχές Ιουνίου, όταν ο πρόεδρος Trump εν τέλει υπαναχώρησε από το κοινό ανακοινωθέν με τους εταίρους του, η συνάντηση στο Μπουένος Άιρες αναμένεται να ολοκληρωθεί με την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος, όπως δήλωσαν πηγές κοντά στις διαπραγματεύσεις.
Δεν θα πρέπει, ωστόσο, να αναμένουμε ένα ανακοινωθέν που να καταδικάζει τον προστατευτισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης