Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Μείωση επενδύσεων από τις αμερικανικές επιχειρήσεις το 2019, εξαιτίας των δασμών από ΕΕ και Κίνα

tags :
Fitch: Μείωση επενδύσεων από τις αμερικανικές επιχειρήσεις το 2019, εξαιτίας των δασμών από ΕΕ και Κίνα
Μείωση επενδύσεων από τις αμερικανικές επιχειρήσεις αναμένει η Fitch
Οι δασμοί-αντίποινα που επέβαλαν -και θα επιβάλουν- τις Ηνωμένες Πολιτείες η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Κίνα, αναμένεται να οδηγήσουν σε πτώση των κεφαλαιουχικών δαπανών από πλευράς αμερικανικών επιχειρήσεων το 2019, εκτιμά σε έκθεσή της η Fitch.
Σύμφωνα με τον αμερικανικό οίκο, η κλιμάκωση της εμπορικής διαμάχης μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας και η αξιοσημείωτη απουσία εποικοδομητικών διαπραγματεύσεων, αντικατοπτρίζουν τη συνέχεια της αβεβαιότητας για τις αμερικανικές επιχειρήσεις κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.
Η Fitch αναμένει στο περίπου 3% την αύξηση για τις συνολικές κεφαλαιουχικές δαπάνες το 2018, ήτοι το ήμισυ της αύξησης που σημειώθηκε το 2017.
Μάλιστα, ο οίκος αξιολόγησης «βλέπει» υποχώρηση των εν λόγω δαπανών, κατά 0,8%, το 2019.
Επιπλέον, οι δασμοί θα βλάψουν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων των ΗΠΑ και θα οδηγήσει σε απώλεια θέσεων εργασίας, υπογραμμίζεται.
«Τα σχόλια των εταιρειών σε διάφορους κλάδους, συμπεριλαμβανομένων του ηλεκτρικού εξοπλισμού, συσκευών και εξαρτημάτων, καθώς και τροφίμων, ποτών και καπνού, αντικατοπτρίστηκαν στα πρακτικά της συνεδρίασης Ιουνίου 2018 της Federal Reserve, αλλά και στην έρευνα της ISM.
Αυτό αντικατοπτρίζει τη διεύρυνση της ανησυχίας για το εμπόριο, το επιχειρηματικό κλίμα και την ανάπτυξη», επισημαίνει η Fitch.
Να σημειωθεί πως οι αμερικανικές εταιρείες θα διαθέσουν 700 δισεκ. με 800 δισεκ. δολάρια σε επαναγορές μετοχών το 2018, σύμφωνα με τη UBS.

Διαβάστε: Fitch: Πλήγμα για ορισμένες αμερικανικές πολιτείες οι δασμοί Πεκίνου και Ουάσιγκτον

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης