Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Δεν είμαι ενθουσιασμένος για τις αυξήσεις των επιτοκίων από τη Fed

Trump: Δεν είμαι ενθουσιασμένος για τις αυξήσεις των επιτοκίων από τη Fed
Δεν είναι «ενθουσιασμένος» με την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) να αυξήσει τα επιτόκια, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Δεν είναι «ενθουσιασμένος» με την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) να αυξήσει τα επιτόκια, δήλωσε σήμερα (19/7/2018) ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, σε συνέντευξή του στο «CNBC».
«Δεν είμαι ενθουσιασμένος», τόνισε ο Trump.
«Επειδή ανεβαίνουμε και κάθε φορά που ανεβαίνουμε, θέλουν να αυξήσουν και πάλι τα επιτόκια.
Πραγματικά δεν είμαι χαρούμενος γι’ αυτό.
Αλλά, την ίδια στιγμή, τους αφήνω να κάνουν αυτό που αισθάνονται ότι είναι το καλύτερο», πρόσθεσε ο αμερικανός πρόεδρος, ενώ υπογράμμισε ότι τοποθέτησε «έναν πολύ καλό άνθρωπο» στη Fed.
«Δεν μου αρέσει μετά από όλη αυτή τη δουλειά που κάνουμε για την οικονομία να βλέπω τα επιτόκια να ανεβαίνουν», συμπλήρωσε ο αμερικανός πρόεδρος.
Ο Trump εξέφρασε, παράλληλα, την ανησυχία ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων από τη Fed μπορεί να φέρουν τις ΗΠΑ σε μειονεκτική θέση, δεδομένου ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), η Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ) διατηρούν χαλαρή τη νομισματική τους πολιτική.
Ο ίδιος τόνισε ότι και το ισχυρό δολάριο φέρνει τις ΗΠΑ σε μειονεκτική θέση, την ώρα που «το κινεζικό νόμισμα πέφτει σαν βράχος».

www.bankingnews.gr





Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης