Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Βήμα διάσωσης της Folli Follie με επαφές της Rothschild με ομολογιούχους

tags :
Βήμα διάσωσης της Folli Follie με επαφές της Rothschild με ομολογιούχους
Σε πλήρη εξέλιξη η προσπάθεια διευθέτησης των ομολογιακών δανείων - Τα επόμενα βήματα
Σε εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια διάσωσης της Folli Follie καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχουν πραγματοποιηθεί οι πρώτες επαφές της Rothschild με κατόχους ομολογιών οι οποίοι εκπροσωπούνται από νομικό γραφείο του Λονδίνου στο οποίο έχουν ήδη προσφύγει.
Οι επαφές αυτές έχουν ως στόχο να υπάρξει συνολική συμφωνία διευθέτησης των ομολογιακών δανείων με την λήψη waiver από τους ομολογιούχους υπό την προϋπόθεση ότι θα τους δοθεί πλάνο αποπληρωμής και εξασφάλιση της αποπληρωμής.
Είναι δεδομένο πως και οι ομολογιούχοι δεν βρίσκονται στην καλύτερη θέση καθώς γνωρίζουν πολύ καλά ότι ε περίπτωση κατάρρευσης και πτώχευσης της Folli Follie κινδυνεύουν να χάσουν σημαντικότατο μέρος των κεφαλαίων που έχουν επενδύσει.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως είχε αποκαλύψει το bankingnews η διοίκηση της Folli Follie έχει αναθέσει εν λευκώ την προσπάθεια διάσωσης της εταιρίας και της εύρεσης στρατηγικού επενδυτή.
Και το mandate  που έχει υπογραφεί με τη Rothschild μπορεί να σχετίζεται και με τα αποτελέσματα που θα πιστοποιήσει η Alvarez & Marshall στις θυγατρικές στην Ασία αλλά θεωρείται δεδομένο ότι το υπόλοιπο κομμάτι πλην Ασίας είναι βιώσιμο αρκεί να γίνουν γρήγορες κινήσεις στο σκέλος των ομολογιούχων αλλά και τους προμηθευτές και τις συμβάσεις αντιπροσώπευσης.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί αν τελικά θα κρατήσει έστω και ένα μικρό κομμάτι μετοχών η οικογένεια Κουτσολιούτσου αλλά θεωρείται ότι ανεξάρτητα των όποιων περιπετειών προκύψουν σε ποινικό επίπεδο μέλη της θα παραμείνουν στην εταιρία έστω και με σχέση εργασίας προκειμένου για μια μεταβατική περίοδο να υπάρχει συνέχεια στη φιλοσοφία πώλησης προϊόντων της εταιρίας.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης