Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκός Οίκος: O Trump δεν παρεμβαίνει στις αποφάσεις πολιτικής της Fed

Λευκός Οίκος: O Trump δεν παρεμβαίνει στις αποφάσεις πολιτικής της Fed
Ο Donald Trump σέβεται την ανεξαρτησία της Fed, διαβεβαίωσε ο Λευκός Οίκος
Τη διαβεβαίωση ότι ο Donald Trump σέβεται την ανεξαρτησία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), έδωσε ο Λευκός Οίκος, λίγη ώρα μετά τη δήλωση του αμερικανού προέδρου ότι δεν είναι «ενθουσιασμένος» για τις αυξήσεις των επιτοκίων.
Σε δήλωσή του στο «CNBC», ο Λευκός Οίκος αναφέρει:
«Φυσικά ο πρόεδρος σέβεται την ανεξαρτησία της Fed.
Όπως δήλωσε, θεωρεί τον πρόεδρο της Fed, Jerome Powell, έναν πολύ καλό άνθρωπο και δεν παρεμβαίνει στις αποφάσεις πολιτικής της Fed...
Οι απόψεις του προέδρου για τα επιτόκια είναι γνωστές και τα σχόλιά του σήμερα είναι μια επανάληψη των επί μακρόν θέσεων και δημόσιων σχολίων του».
Νωρίτερα, ο Trump δήλωσε σε συνέντευξή του στο «CNBC» ότι δεν είναι «ενθουσιασμένος» με την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να αυξήσει τα επιτόκια.
Ωστόσο, ο αμερικανός πρόεδρος είχε επισημάνει ότι επιτρέπει στους αξιωματούχους της Fed να κάνουν αυτό που αισθάνονται ότι είναι το καλύτερο.
Σχόλια σαν αυτά είναι ιστορικά σπάνια, καθώς οι πρόεδροι των ΗΠΑ σχεδόν ποτέ δεν παρεμβαίνουν σε θέματα που σχετίζονται με τη Fed.
Οι αγορές αντέδρασαν στα σχόλια του Trump, με τον δείκτη δολαρίου, ο οποίος παρακολουθεί την απόδοση του αμερικανικού νομίσματος έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων, υποχώρησε από τα υψηλά ενός έτους, ενώ οι αμερικανικές μετοχές περιόρισαν ελαφρώς τις απώλειές τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης