Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρίτη ημέρα ανόδου για το πετρέλαιο - Κέρδη 1% στα 69,46 δολ. ανά βαρέλι

Τρίτη ημέρα ανόδου για το πετρέλαιο - Κέρδη 1% στα 69,46 δολ. ανά βαρέλι
Με κέρδη, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, έκλεισε το πετρέλαιο, «σβήνοντας» τις απώλειες που κατέγραφε νωρίτερα
Με κέρδη, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, έκλεισε σήμερα (19/7/2018) το πετρέλαιο, «σβήνοντας» τις απώλειες που κατέγραφε νωρίτερα, στον απόηχο της απροσδόκητης αύξησης που εμφάνισαν χθες τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ), τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 5,8 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 13 Ιουλίου 2018, έναντι των προβλέψεων των αναλυτών, που έκαναν λόγο για μια μείωσή τους κατά 3 εκατ. βαρέλια.
Στήριξη στις τιμές του «μαύρου χρυσού» προσέφεραν δηλώσεις του κυβερνήτη της Σαουδικής Αραβίας στον Οργανισμό Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (ΟΠΕΚ), που άφησε να εννοηθεί ότι το βασίλειο θα προσπαθήσει να αποφύγει την πρόκληση υπερπροσφοράς αργού πετρελαίου στην αγορά.
Ειδικότερα, ο Adeeb Al-Aama ανέφερε σε δήλωσή του ότι το βασίλειο αναμένει ότι οι εξαγωγές αργού πετρελαίου θα πέσουν περίπου κατά 100.000 βαρέλια την ημέρα τον Αύγουστο.
Ο ΟΠΕΚ μαζί με ορισμένους παραγωγούς εκτός ΟΠΕΚ, όπως η Ρωσία, συμφώνησαν τον περασμένο μήνα να μετριάσουν τις περικοπές στην παραγωγή, που ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2017, για να βοηθήσουν στην αντιστάθμιση των απωλειών εφοδιασμού σε άλλες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Βενεζουέλας.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Αυγούστου 2018 για το αμερικανικό αργό (WTI) έκλεισαν με άνοδο 70 σεντς ή 1%, στα 69,46 δολ. ανά βαρέλι.
Την ίδια ώρα, η τιμή του Brent στο Λονδίνο υποχωρούσε κατά 0,4% στα 72,6 δολ. ανά βαρέλι.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης