Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Σε φυλάκιση 27 μηνών καταδικάστηκε δημοσιογράφος της Cumhuriyet

tags :
Τουρκία: Σε φυλάκιση 27 μηνών καταδικάστηκε δημοσιογράφος της Cumhuriyet
Συνέχεια στη φίμωση του ελεύθερου Τύπου στην Τουρκία
Σε φυλάκιση δύο ετών και τριών μηνών καταδικάστηκε από την τουρκική δικαιοσύνη η δημοσιογράφος της Cumhuriyet, Canan Coşkun, καθώς κρίθηκε ένοχη ότι έθεσε σε κίνδυνο αξιωματούχους «επιφορτισμένους με τη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας», όπως έγινε γνωστό από την εφημερίδα και τη ΜΚΟ Διεθνή Αμνηστία.
Συγκεκριμένα, η Canan, η οποία ασχολείται με το δικαστικό ρεπορτάζ, καταδικάστηκε από δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης διότι «στοχοποίησε αξιωματούχο που ήταν επιφορτισμένος με την μάχη εναντίον της τρομοκρατίας».
Στο στόχαστρο των αρχών βρέθηκε ένα άρθρο όπου η δημοσιογράφος κατονόμαζε έναν εισαγγελέα και αυτόπτες μάρτυρες, σε μια υπόθεση σε βάρος δικηγόρων που συμμετείχαν στην ομάδα υπεράσπισης των δύο πανεπιστημιακών που είχαν ξεκινήσει απεργία πείνας.
Οι δύο ακαδημαϊκοί, η Nuriye Gülmen και ο Semih Özakça, όπως και οι συνήγοροί τους, κατηγορήθηκαν για διασυνδέσεις με μια ακροαριστερή οργάνωση, που θεωρείται «τρομοκρατική» από την Άγκυρα, την DHKP-C.

Διαβάστε: Cumhuriyet: Το προπύργιο της ανεξαρτησίας του τουρκικού Τύπου

Ο Özakça απαλλάχθηκε, ενώ η Gülmen καταδικάστηκε σε κάθειρξη άνω των έξι ετών, αποφυλακίστηκε, ωστόσο, αναμένοντας την εκδίκαση της έφεσής της.
Αυτή η καταδικαστική απόφαση «δεν σημαίνει ότι πρέπει να φοβάμαι» είπε η Canan, όπως έγραψε η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα BirGün.
«Το αντίθετο, πρέπει να συνεχίζω τη δημοσιογραφία.
Κι αυτό ακριβώς σκοπεύω να κάνω».

Διαβάστε: Στη φυλακή στέλνει η Άγκυρα 15 δημοσιογράφους της εφημερίδας «Cumhuriyet»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης