Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αναστασιάδης: Δεν θέλουμε την παρουσία στρατού – Δεν κινδυνεύουμε από πουθενά - 44 χρόνια από την τουρκική εισβολή

tags :
Αναστασιάδης: Δεν θέλουμε την παρουσία στρατού – Δεν κινδυνεύουμε από πουθενά - 44 χρόνια από την τουρκική εισβολή
Συμφωνία για το Κυπριακό που θα είναι βασισμένη στην αδικία, θα είναι καταδικασμένη να καταρρεύσει είπε ο κ.Αναστασιάδης
Την θέση ότι η Κύπρος δεν θέλει την παρουσία στρατού διότι δεν κινδυνεύει από πουθενά διατύπωσε ο πρόεδρος της Κύπρου, Ν. Αναστασιάδης, ο οποίος υποστήριξε ότι συμφωνία για το Κυπριακό που θα είναι βασισμένη στην αδικία, θα είναι καταδικασμένη να καταρρεύσει.
«Δεν θέλουμε παρουσία στρατού, διότι δεν κινδυνεύουμε από πουθενά, διότι είμαστε φίλοι με όλες τις γειτονικές χώρες, διότι έχουμε αναπτύξει δεσμούς ισχυρότατους όσο ποτέ προηγουμένως» τόνισε ο πρόεδρος Αναστασιάδης με αφορμή τη συμπλήρωση σήμερα Παρασκευή 20/7 44 χρόνων από την τουρκική εισβολή και τη συνεχιζόμενη στρατιωτική κατοχή του 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Ο κ. Αναστασιάδης υποστήριξε ότι θέλει να εργαστεί για λύση του Κυπριακού, τονίζοντας ότι αναφέρεται σε μια λύση που δεν θα αφήνει τα ψήγματα της αδικίας που έχει αφήσει η Συμφωνία Λονδίνου – Ζυρίχης, καθώς όπως είπε «συμφωνία, που θα είναι βασισμένη στην αδικία, θα είναι και καταδικασμένη να καταρρεύσει».
«Αυτό που θέλω να μεταφέρω σαν μήνυμα είναι πως αυτά που διεκδικήσαμε και διεκδικούμε, προκειμένου να επιτευχθεί λύση βιώσιμη, λειτουργική, και δημιουργία ενός κανονικού κράτους, είναι κάτι που δεν συζητείται και δεν παζαρεύεται».
Σημειώνεται πως σαν σήμερα πριν από 44 χρόνια, στις 05:30 το πρωί οποία άρχισε η τουρκική εισβολή στις ακτές της Κερύνειας.
Παρουσία του Προέδρου Αναστασιάδη θα ψαλεί στο Τύμβο Μακεδονίτισσας επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων αξιωματικών και οπλιτών κατά την τουρκική εισβολή και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων.
Στις εκδηλώσεις θα παραστούν ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας Πάνος Καμμένος και ο β' αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Γιώργος Βαρεμένος.
Εκδήλωση μνήμης για τις μαύρες επετείους του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής του 1974 θα γίνει απόψε στο Προεδρικό Μέγαρο με ομιλητή τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης