Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Όλα τα σενάρια στο τραπέζι για να σταματήσει ο κύκλος βίας στη Νικαράγουα

ΗΠΑ: Όλα τα σενάρια στο τραπέζι για να σταματήσει ο κύκλος βίας στη Νικαράγουα
Περίπου 300 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέσα σε 3 μήνες στο πλαίσιο αντικυβερνητικών διαδηλώσεων
Την θέση ότι όλα τα σενάρια είναι στο τραπέζι για την αντιμετώπιση του κύκλου βίας στη Νικαράγουα, όπου έχουν χάσει τη ζωή τους 300 άνθρωποι στο πλαίσιο των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων διατυπώνει το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.
«Όλες οι επιλογές είναι πάνω στο τραπέζι .
Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα εργαλεία που διαθέτουμε για να συνεχίσουμε να πιέζουμε την κυβέρνηση του προέδρου της Νικαράγουας, Daniel Ortega
Αυτοί που ευθύνονται για τη βία πρέπει να δώσουν λόγο στη διεθνή κοινότητα για τις πράξεις τους» υποστήριξε ο Todd Robinson αξιωματούχος του State Department για την περιοχή της Κεντρικής Αμερικής
Από την πλευρά του ο Ortega κάλεσε τους διαδηλωτές να βάλουν ένα τέλος σε αυτές τις διαδηλώσεις που όπως είπε, αποσταθεροποιούν την χώρα.
Σε ομιλία του κατά τη συμπλήρωση 39 ετών από την επανάσταση των Σαντινίστας, της οποίας είχε ηγηθεί ο ίδιος, ο Ortega μιλώντας στους υποστηρικτές του υποστήριξε πως πρέπει να επανέλθει η τάξη στη Νικαράγουα.
«Ο δρόμος δεν είναι ο πόλεμος, αλλά η ειρήνη και ο διάλογος» υπογράμμισε ο Ortega.
Οι εορτασμοί διεξήχθησαν μία ημέρα μετά την καταδίκη της βίας από τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ), ο οποίος απαίτησε από τον πρόεδρο Ortega να ικανοποιήσει ένα από τα κύρια αιτήματα των διαδηλωτών και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές στη Νικαράγουα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης