Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θετικό κλίμα στις αγορές της Ασίας παρά τις απώλειες στη Wall - Στο +1,12% και τις 9.251,48 μονάδες ο SZSE Component

tags :
Θετικό κλίμα στις αγορές της Ασίας παρά τις απώλειες στη Wall - Στο +1,12% και τις 9.251,48 μονάδες ο SZSE Component
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,81% στις 28.239 μονάδες
Με άνοδο έκλεισαν την εβδομάδα οι περισσότερες αγορές στην Ασία, παρά τις απώλειες που σημείωσε χθες (19/7) η Wall, μετά τα σχόλια του αμερικανού προέδρου Donald Trump ότι η Federal Reserve θα μπορούσε να περιορίσει το τρέχον καθεστώς της νομισματικής της πολιτικής.
Ειδικότερα, ο δείκτης SZSE Component στην Κίνα έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +1,12% στις 9.251,48 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη ήταν η άνοδος για τον δείκτη Shanghai Composite, και συγκεκριμένα στο +2,04% και τις 2.829,15 μονάδες.
Ο δείκτης KOPSI στη Νότια Κορέα ενισχύθηκε κατά +0,30% στις 2.289,19 μονάδες, ενώ ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,81% στις 28.239 μονάδες.
Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +0,37% στις 6.285,90 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη ήταν η άνοδος για τον δείκτη Taiwan Weighted στην Ταϊβάν, και συγκεκριμένα στο +0,89% και τις 10.932,11 μονάδες.
Στον αντίποδα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία υποχώρησε κατά -0,29% κλείνοντας στις 22.698,50 μονάδες, μετά τα στοιχεία για τον ετήσιο πληθωρισμό της χώρας τον Ιουνίο του 2018.
Ο δείκτης τιμών καταναλωτή σκαρφάλωσε στο 0,8% σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2017, έναντι 0,7% τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αποτέλεσε τον 18ο συνεχόμενο μήνα ετήσιας ανόδου.
Παράλληλα, τα στοιχεία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν ο δείκτης να ενισχυθεί στο 0,8%, με τις τιμές καταναλωτή ωστόσο να περιλαμβάνουν και τις ευμετάβλητες τιμές των τροφίμων και της ενέργειας.
Εφόσον εξαιρεθούν τα παραπάνω προϊόντα, ο βασικός δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε στο 0,2%, έναντι 0,3% τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που υποδεικνύει ότι ο υποκείμμενος πληθωρισμός υπολείπεται δυναμικής.
Μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε στο δίκτυο CNBC, ο αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι δεν είναι «ενθουσιασμένος» από την αύξηση επιτοκίων της Fed, καθώς αισθάνεται ότι αυτή η εξέλιξη τοποθετεί τις ΗΠΑ σε μειονεκτική θέση, καθώς οι κεντρικές τράπεζες στην Ευρώπη και την Ιαπωνία διατηρούν τη χαλαρή νομισματική πολιτική.
«Κάθε φορά που αυξάνουμε τα επιτόκια, θέλουν να αυξήσουν τα επιτόκια πάλι», σχολίασε ο Donald Trump για τις κινήσεις της Federal Reserve, προσθέτοντας ότι «δεν είμαι ευχαριστημένος γι αυτό, αλλά από την άλλη τους αφήνω να κάνουν αυτό που θεωρούν ότι είναι καλύτερο».
Κέρδη καταγράφει σήμερα το πετρέλαιο, μετά την πτώση των προηγούμενων ημερών, δεχόμενο ώθηση από τα σχόλια από την πλευρά της Σαουδικής Αραβίας ότι οι εξαγωγές της χώρας θα υποχωρήσουν τον Αύγουστο, εν μέσω πιθανής πτώσης στα αποθέματα αργού.
Ειδικότερα, το Brent ενισχύεται κατά +0,37% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 72,85 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,18% στα 68,36 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Σαουδικής Αραβίας στον ΟΠΕΚ, Adeeb Al-Aama, οι εξαγωγές της χώρας για τον Αύγουστο του 2018 αναμένεται να υποχωρήσουν κατά 100 χιλ. βαρέλια ημερησίως, σε μία προσπάθεια περιορισμού της υπέρμετρης παραγωγής.
Παράλληλα, οι τιμές του πετρελαίου ενισχύθηκαν και από την είδηση ότι τα αποθέματα πετρελαίου στη βάση διανομή πετρελαίου στην Οκλαχόμα των ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 1,8 εκατ. βαρέλια κατά την τρέχουσα εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης