Τελευταία Νέα
Διεθνή

H πρόσκληση Trump στον Putin - Ακόμα μία νίκη για τη Ρωσία;

H πρόσκληση Trump στον Putin - Ακόμα μία νίκη για τη Ρωσία;
Η τελευταία φορά που ο Putin επισκέφθηκε τις ΗΠΑ ήταν τον Ιούλιο του 2007
Με φόντο τις έντονες επικρίσεις που έχει δεχθεί, λόγω της αδυναμίας του να αντιμετωπίσει δημοσίως τον Vladimir Putin, o Donald Trump προσκάλεσε τον Ρώσο ομόλογο του στην Ουάσιγκτον.
Λίγες ημέρες αφού ο Αμερικανός πρόεδρος «κρέμασε» τις μυστικές υπηρεσίες παίρνοντας ουσιαστικά το μέρος του Putin για τα περί ρωσικής παρέμβασης στις προεδρικές εκλογές του 2016, ο Trump έδωσε εντολή για να αποσταλεί πρόσκληση στον Putin ώστε να επισκεφθεί την Ουάσιγκτον το Φθινόπωρο.
Την ίδια στιγμή, η Ρωσίδα πρέσβης στις ΗΠΑ, Anatoly Antonov, δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συζητήσει για τη νέα συνάντηση Trump-Putin.
«Η πολυπόθητη πρόσκληση θεωρείται βέβαιο ότι θα θεωρηθεί ως νίκη από τον Putin, οποίος έχει να επισκεφθεί τις ΗΠΑ από τον Ιούλιο του 2007, ήταν πέρασε δύο ημέρες στο συγκρότημα της οικογένειας Bush» σχολιάζει το Reuters.
Τόσο ο Trump όσο και ο Putin δήλωσαν ότι η Σύνοδος στο Ελσίνκι ήταν πετυχημένη και κατηγόρησαν δυνάμεις στις ΗΠΑ για προσπάθεια υπονόμευσης.
«Μια επίσημη επίσκεψη ενός Ρώσου προέδρου στις ΗΠΑ είναι ένα σπάνιο γεγονός: η τελευταία φορά ήταν τον Ιούνιο του 2010 με τον Dmitri Medvedev, σημερινό πρωθυπουργό της Ρωσίας» επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης