Τελευταία Νέα
Διεθνή

May (Βρετανία): Η ΕΕ πρέπει να εξελίξει τις θέσεις της για το Brexit ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα

May (Βρετανία): Η ΕΕ πρέπει να εξελίξει τις θέσεις της για το Brexit ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα
Η βρετανίδα πρωθυπουργός τονίζει ότι οι Βρυξέλλες πρέπει να βρουν αποτελεσματικές λύσεις και να μην «υποχωρήσουν» σε προηγούμενες θέσεις
Τη θέση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να «εξελίξει» τη θέση της στις συνομιλίες για το Brexit αναμένεται να διατυπώσει σήμερα (20/7) η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Theresa May, κατά τη διάρκεια της ομιλίας που θα πραγματοποιήσει αργότερα εντός της ημέρας στο Μπέλφαστ.
Ειδικότερα, η προγραμματισμένη ομιλία της βρετανίδας πρωθυπουργού αναφέρει ότι η ΕΕ θα πρέπει να διευκολύνει την επίλυση ζητημάτων γύρω από την αποχώρηση της Βρετανίας, συμπεριλαμβανομένου και του ζητήματος των συνόρων στην Ιρλανδία.
Παράλληλα, χαρακτηρίζει ως «σχεδόν αδιανόητη» την ιδέα του να μην υπάρξει ομαλή συμφωνία σε ότι αφορά τα σύνορα μεταξύ της Βόρειας Ιρλανδίας και της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας, καθώς κάτι τέτοιο θα προκαλούσε σημαντικές οικονομικές και πολιτικές διαταραχές.
«Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει καθορίσει τον τρόπο επίλυσης του ζητήματος των συνόρων μέσω μίας μελλοντικής εταιρικής σχέσηε μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ», αναφέρει απόσπασμα της ομιλίας, προσθέτοντας παράλληλα ότι το σχέδιο «απαιτεί μία ζώνη ελεύθερων συναλλαγών για τα αγαθά, αποφεύγοντας την ανάγκη τελωνειακών και ρυθμιστικών ελέγχων στα σύνορα».
Επιπλέον, η Theresa May θα τονίζει ότι «τώρα η ΕΕ πρέπει να ανταπορκιθεί» στο σχετικό ζήτημα, καθώς και να «μην επιστρέψει στις προηγούμενες θέσεις που έχουν ήδη αποδειχθεί ανεφάρμοστες και να εξελίξει τη θέση της».
Σημειώνεται ότι η υπουργός της Βόρειας Ιρλανδίας, Karen Bradley, τόνισε ότι κανένας βρετανός πρωθυπουργός «δε θα μπορούσε ποτέ να δεχθεί τελεωνειακά σύνορα στην Θάλασσα της Ιρλανδίας», η οποία ήταν μία πρόταση που είχαν εκφράσει αρχικά οι Βρυξέλλες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης