Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κλιμακώνει την κόντρα με την Κίνα ο Trump - Απειλεί με δασμούς 500 δισ. δολ. σε όλα τα εισαγόμενα προϊόντα

tags :
Κλιμακώνει την κόντρα με την Κίνα ο Trump - Απειλεί με δασμούς 500 δισ. δολ. σε όλα τα εισαγόμενα προϊόντα
Δεν το κάνω για πολιτικούς λόγους, αλλά γιατί είναι σωστό για την πατρίδα μου υποστήριξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Για έναν εμπορικό πόλεμο άνευ προηγουμένου προειδοποιεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, ο οποίος δηλώνει έτοιμος να επιβάλλει δασμούς σε όλα τα προϊόντα που εισάγουν οι ΗΠΑ από την Κίνα αξίας 500 και πλέον δισεκατομμυρίων δολαρίων.
«Είμαι έτοιμος να πάω στα 500» είπε ο Trump μιλώντας στο πρακτορείο CNBC, αναφερόμενος στο ύψος των εισαγόμενων στις ΗΠΑ προϊόντων από την Κίνα, το οποίο για το 2017 ανήλθε στα 505,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε αντίθεση με τα 129,9 δις δολάρια που ήταν η αξία των προϊόντων που εξήγαγαν οι ΗΠΑ προς την Κίνα την ίδια χρονιά.
«Δεν το κάνω αυτό για την πολιτική.
Το κάνω γιατί είναι το σωστό για την πατρίδα μου.
Έχουμε εξαπατηθεί από την Κίνα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα» υποστήριξε ο Trump, ο οποίος υποστήριξε πως οι ΗΠΑ ωφελούνται σε μια σειρά από «μέτωπα», συμπεριλαμβανομένων της εμπορικής και της νομισματικής πολιτικής.
Πάντως ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπογράμμισε ότι η επιβολή των δασμών δεν γίνεται λόγω κακής βούλησης προς την Κίνα.
«Δεν θέλω να φοβούνται.
Θέλω να τα πηγαίνουν καλά.
Πραγματικά συμπαθώ τον πρόεδρο της Κίνας, Xi.
Όμως αυτό που γινόταν ήταν πολύ άδικο» υποστήριξε ο Trump, ο οποίος υπογράμμισε πως η αμερικανική οικονομία τα πάει αρκετά καλά.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έκρυψε τη δυσαρέσκεια του για την απόφαση της Fed να αυξήσει τα επιτόκια, υπογραμμίζοντας πως η ισχυρή αμερικανική οικονομία του επιτρέπει να επιδιώξει μια επιθετική στάση στο μέτωπο του εμπορίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης