Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικά κινείται ο χρυσός μετά τα σχόλια του Trump για τη Fed - Στο +0,10% και τα 1.225,20 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Ανοδικά κινείται ο χρυσός μετά τα σχόλια του Trump για τη Fed - Στο +0,10% και τα 1.225,20 δολ. ανά ουγγιά
Το πολύτιμο μέταλλο δέχεται ώθηση από την αποδυνάμωση του αμερικανικού δολαρίου
Άνοδο σημειώνει κατά το τέλος της εβδομάδας ο χρυσός, μετά την πτώση των προηγούμενων ημερών, μετά τα επικριτικά σχόλια του Donald Trump απέναντι στη Federal Reserve, αναφορικά με την πολιτική αύξησης των επιτοκίων.
Ειδικότερα, περί τις 3:45 μ.μ. το πολύτιμο μέταλλο ενισχύεται κατά +0,10% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.225,20 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό δολάριο καταγράφει σημαντική πτώση της τάξεως του -0,47% έναντι του γεν Ιαπωνίας.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετρά την ισχύ του νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,37% στις 94,63 μονάδες, υποχωρώντας κάτω από τη ζώνη των 95 μονάδων.
Σε συνέντευξή του στο CNBC, ο Donald Trump εξέφρασε τις ανησυχίες του για το σχέδιο του προέδρου της Fed, Jerome Powell, να αυξήσει τα επιτόκια ως «απάντηση» στους ισχυρούς οικονομικούς δείκτης στις ΗΠΑ, όπως είναι η αύξηση των μισθών και η χαμηλή ανεργία.
«Δε συμφωνώ απαραίτητα με αυτό, γιατί αυξάνει τα επιτοκία», δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος για την πορεία των επιτοκίων, προσθέτοντας ότι «δεν είμαι ενθουσιασμένος, επείδη ανεβαίνουμε και κάθε φορά που ανεβαίνουμε θέλουν να αυξήσουν τα επιτόκια ξανά».
Τόσο η αύξηση επιτοκίων όσο και η άνοδος του δολαρίου ασκούν πιέσεις στον χρυσό, καθώς απομακρύνουν τους επενδυτές από το πολύτιμο μέταλλο.
Επιπλέον, οι εμπορικές εντάσεις συνεχίζονται, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να ανακοινώσει αντίμετρα σε βάρος των ΗΠΑ, οι οποίες θα μπορούσαν να αγγίξουν τα 3,8 δισ. δολάρια.
Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι ενισχύεται κατά +0,15% στα 15,42 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που η πλατίνα καταγράφει «άλμα» της τάξεως του +2,49% στις 826,40 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης