Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί απαιτούν να δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά της συνάντησης Putin-Trump

tags :
ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί απαιτούν να δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά της συνάντησης Putin-Trump
Ασφυκτικές πιέσεις των Δημοκρατικών στον Λευκό Οίκο, για τη συνάντησης Putin-Trump
Τη δημοσιοποίηση των πρακτικών από την πρόσφατη (12/7) συνάντηση μεταξύ των Προέδρων Donald Trump και Vladimir Putin, απαιτεί το Δημοκρατικό Κόμμα στις Ηνωμένες Πολιτείες, έπειτα από τα τελευταία σχόλια από ρωσικής πλευράς περί «σημαντικών προφορικών συμφωνιών».
Πλέον, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον μοναδικό άνθρωπο που γνωρίζει τα πάντα με πάσα λεπτομέρεια: την Αμερικανίδα μεταφράστρια, Marina Gross.
Ορισμένοι Δημοκρατικοί αιτούνται να καταθέσει επί του θέματος στο Κογκρέσο Marina Gross, η οποία εργάζεται για την αμερικανική κυβέρνηση επί αρκετά χρόνια.
Οι σημειώσεις της Αμερικανίδας μεταφράστριας, ορατές σε αρκετές από τις φωτογραφίες της Συνόδου στο Ελσίνκι, είναι πιθανότατα άχρηστες, επισημαίνουν στους «New York Times» έμπειροι κυβερνητικοί μεταφραστές εξηγώντας ότι οι στενογραφημένες σημειώσεις της θα είναι μάλλον ακαταλαβίστικες για οποιονδήποτε άλλον.
Ούτε όμως να μιλήσει η ίδια μπορεί, καθώς εάν το έκανε, θα παραβίαζε έναν δεοντολογικό κώδικα εμπιστοσύνης, παρόμοιο με εκείνο του δικηγόρου προς τον πελάτη του ή του ιερέα κατά τη διάρκεια της εξομολόγησης.

Διαβάστε: Trump: Θα είμαι ο χειρότερος εχθρός του Putin εάν δεν βελτιωθούν οι σχέσεις ΗΠΑ - Ρωσίας

H πρόσκληση Trump στον Putin - Ακόμα μία νίκη για τη Ρωσία;

Με φόντο τις έντονες επικρίσεις που έχει δεχθεί, λόγω της αδυναμίας του να αντιμετωπίσει δημοσίως τον Vladimir Putin, o Donald Trump προσκάλεσε τον Ρώσο ομόλογο του στην Ουάσιγκτον.
Λίγες ημέρες αφού ο Αμερικανός πρόεδρος «κρέμασε» τις μυστικές υπηρεσίες παίρνοντας ουσιαστικά το μέρος του Putin για τα περί ρωσικής παρέμβασης στις προεδρικές εκλογές του 2016, ο Trump έδωσε εντολή για να αποσταλεί πρόσκληση στον Putin ώστε να επισκεφθεί την Ουάσιγκτον το Φθινόπωρο.
Την ίδια στιγμή, η Ρωσίδα πρέσβης στις ΗΠΑ, Anatoly Antonov, δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συζητήσει για τη νέα συνάντηση Trump-Putin.
«Η πολυπόθητη πρόσκληση θεωρείται βέβαιο ότι θα θεωρηθεί ως νίκη από τον Putin, οποίος έχει να επισκεφθεί τις ΗΠΑ από τον Ιούλιο του 2007, ήταν πέρασε δύο ημέρες στο συγκρότημα της οικογένειας Bush» σχολιάζει το Reuters.
Τόσο ο Trump όσο και ο Putin δήλωσαν ότι η Σύνοδος στο Ελσίνκι ήταν πετυχημένη και κατηγόρησαν δυνάμεις στις ΗΠΑ για προσπάθεια υπονόμευσης.
«Μια επίσημη επίσκεψη ενός Ρώσου προέδρου στις ΗΠΑ είναι ένα σπάνιο γεγονός: η τελευταία φορά ήταν τον Ιούνιο του 2010 με τον Dmitri Medvedev, σημερινό πρωθυπουργό της Ρωσίας» επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα.

Διαβάστε: ΗΠΑ: Πολιτική θύελλα από τις δηλώσεις Trump στη σύνοδο κορυφής - Την παραπομπή του για εσχάτη προδοσία ζητά πρώην διευθυντής της CIA

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης