Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barnier (ΕΕ): Χρήσιμα τα σχέδια της Βρετανίας για το Brexit, αλλά παραμένουν ερωτήματα

Barnier (ΕΕ): Χρήσιμα τα σχέδια της Βρετανίας για το Brexit, αλλά παραμένουν ερωτήματα
Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ τόνισε ότι η Λευκή Βίβλος του Ηνωμένου Βασιλείου για τη διαμόρφωση της σχέσης του με την ΕΕ μετά το Brexit εγείρει «σειρά θεμάτων» στον οικονομικό τομέα
Οι προτάσεις της Βρετανίας για τη μελλοντική της σχέση με την ΕΕ περιλαμβάνουν εποικοδομητικά στοιχεία, αλλά πολλά ερωτήματα παραμένουν, δήλωσε σήμερα (20/7/2018) ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit, Michel Barnier.
Ο Barnier τόνισε ότι η «Λευκή Βίβλος» του Ηνωμένου Βασιλείου για την διαμόρφωση της σχέσης του με την ΕΕ μετά το Brexit εγείρει «σειρά θεμάτων» στον οικονομικό τομέα.
«Σχετικά με τη μελλοντική οικονομική σύμπραξη, η Λευκή Βίβλος εγείρει τρεις σειρές θεμάτων», διευκρίνισε ο Barnier, εκφράζοντας την απορία εάν οι βρετανικές προτάσεις είναι «λειτουργικές», «προς το συμφέρον της ΕΕ» και «συμβατές με τια αρχές» των διαπραγματεύσεων που έχουν τεθεί από τους Ευρωπαίους.
Ο Barnier, ο οποίος χθες (19/7) συναντήθηκε με τον νέο βρετανό υπουργό Brexit, Dominic Raab, υπενθύμισε επίσης στη Βρετανία ότι δεν θα μπορέσει να υπάρξει πρόοδος στις μελλοντικές σχέσεις, μέχρις ότου τακτοποιηθούν όλα τα στοιχεία της εξόδου της, ιδίως η διασφάλιση ότι δεν θα υπάρχουν «σκληρά» σύνορα μεταξύ Ιρλανδίας και Βόρειας Ιρλανδίας.
«Όπως είπα στους υπουργούς, υπάρχουν πολλά στοιχεία σε αυτή τη Λευκή Βίβλο που ανοίγουν τον δρόμο για μια εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με την πολιτική διακήρυξη της μελλοντικής μας σχέσης», δήλωσε ο Barnier σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες μετά από συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.
Ο ίδιος δήλωσε ότι η Βρετανία συμμερίζεται την επιθυμία της ΕΕ για μια φιλόδοξη εμπορική σχέση, ισότιμους όρους ανταγωνισμού και εταιρική σχέση ασφάλειας.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης