Γερμανικό ΥΠΕΞ: Σκόπια και Αθήνα έδειξαν ότι δύσκολα θέματα είναι επιλύσιμα

Γερμανικό ΥΠΕΞ: Σκόπια και Αθήνα έδειξαν ότι δύσκολα θέματα είναι επιλύσιμα
Έπαινοι Βερολίνου σε Σκόπια και Αθήνα 
Την αποφασιστικότητα Σκοπίων και Αθήνας στο άκρως σημαντικό ζήτημα της ονομασίας, επαίνεσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Michael Roth.
«Η κύρωση της ιστορικής συμφωνίας των Πρεσπών είναι αποφασιστικής σημασίας ζήτημα για την περαιτέρω ευρωατλαντική προσέγγιση της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενόψει του προγραμματισμένου του ταξιδιού σε Τίρανα και Σκόπια την Κυριακή 22 Ιουλίου 2018.
«Σκόπια και Αθήνα κατέδειξαν με υποδειγματικό τρόπο ότι ακόμη και δύσκολα θέματα είναι επιλύσιμα, με τόλμη, αντοχή και ετοιμότητα για συμβιβασμό. Η λύση στο επίμαχο ζήτημα της ονομασίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την περαιτέρω πορεία προς την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
Επιπλέον, η κυβέρνηση στα Σκόπια πρέπει να προχωρήσει θαρραλέα στην εφαρμογή περαιτέρω μεταρρυθμίσεων καίριας σημασίας», υπογραμμίζει ο Γερμανός αξιωματούχος, προσθέτοντας, μάλιστα, ότι «και στα Τίρανα επίσης, έχουν δρομολογηθεί επιτυχώς σημαντικά μεταρρυθμιστικά σχέδια, τα οποία πρέπει να προχωρήσουν με αποφασιστικότητα.
Η διαδικασία Vetting, που υποβάλλει δικαστές και εισαγγελείς σε συστηματικό έλεγχο, είναι παραδειγματική για μία φιλόδοξη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης.
Οι μεταρρυθμίσεις δείχνουν ότι και οι δύο χώρες αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα την προσέγγισή τους στην ΕΕ».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS