Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Επιβεβαιώνεται σε «ΑΑΑ» ο Καναδάς, σταθερό το outlook

tags :
Fitch: Επιβεβαιώνεται σε «ΑΑΑ» ο Καναδάς, σταθερό το outlook
Αμετάβλητες οι αξιολογήσεις του Καναδά από τη Fitch Ratings
Σε επιβεβαίωση των αξιολογήσεων «ΑΑΑ» και «F1+» για τη μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη -αντίστοιχα- πιστοληπτική ικανότητα του Καναδά, προχώρησε η Fitch Ratings, διατηρώντας σταθερές τις προοπτικές (outlook).
Όπως αναφέρει ο αμερικανικός οίκος, οι αξιολογήσεις του Καναδά αντικατοπτρίζουν την προηγμένη και πολύ διαφοροποιημένη οικονομία, την πολιτική της σταθερότητα, την ισχυρή διακυβέρνηση και τα θεσμικά πλεονεκτήματα.
Η Fitch αναμένει αύξηση του ΑΕΠ κατά 2% το 2018 και 1,6% έως το 2020, με τον πληθωρισμό να συγκλίνει στον στόχο 1%-3% που έχει τεθεί από την κεντρική τράπεζα.
Επισημαίνεται πως η Τράπεζα του Καναδά αύξησε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης κατά τη συνεδρίαση του Ιουλίου 2018, στο 1,5%, με τον οίκο να αναμένει πιο σταδιακή νομισματική σύσφιξη σε σύγκριση με τη Federal Reserve.
Στα μειονεκτήματα συμπεριλαμβάνεται το υψηλός χρέος των νοικοκυριών ως προς το διαθέσιμο εισόδημα, ήτοι 168%.
Επίσης, αν και ο πληθωρισμός των τιμών των ακινήτων έχει επιβραδυνθεί, η αγορά κρίνεται υπερτιμημένη, υπογραμμίζεται.
Ο οικονομικός αντίκτυπος των δασμών που επέβαλαν οι ΗΠΑ κρίνεται διαχειρίσιμος, ενώ πηγή αβεβαιότητας αποτελούν οι τρέχουσες διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία NAFTA (North American Free Trade Agreement -).
Το δημόσιο χρέος του Καναδά παραμένει υψηλό, ωστόσο το έλλειμμα είναι σχετικά χαμηλό, με τη Fitch να το υπολογίζει σε ι κάτω από το 1% του ΑΕΠ το 2018-2020.
Το δημόσιο χρέος έφθανε το 89,7% του ΑΕΠ, το 2017, από 91,1% το 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης