Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Ο Trump ανησυχεί ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια άλλες δύο φορές το 2018

CNBC: Ο Trump ανησυχεί ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια άλλες δύο φορές το 2018
Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε στο «CNBC» ότι ο Trump ανησυχεί ότι η Fed θα προβεί σε άλλες δύο αυξήσεις των επιτοκίων εντός του 2018
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, ανησυχεί ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) θα προβεί σε άλλες δύο αυξήσεις των επιτοκίων εντός του 2018, φέρεται να δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου στο «CNBC».
Σύμφωνα με το «CNBC», σύμβουλοι του Trump λένε στον αμερικανό πρόεδρο ότι η κεντρική τράπεζα «πράττει σωστά».
Σύμβουλος του Trump δήλωσε στο «CNBC» ότι ο αμερικανός πρόεδρος κατανοεί ότι η Fed είναι ανεξάρτητη και ότι απλώς εκφράζει την άποψή του.
Ο ίδιος είπε ότι οι έμπιστοι του Trump του λένε ότι η κεντρική τράπεζα κινείται σωστά και ότι θα ήταν καλύτερο να αφήσει τη νομισματική πολιτική να εξελιχθεί.
Σημειώνεται ότι η Fed έχει ήδη αυξήσει δύο φορές τα επιτόκια φέτος, ενώ τον Ιούνιο, αξιωματούχοι της ανέφεραν στις ατομικές οικονομικές τους προβλέψεις ότι αναμένονται δύο ακόμη αυξήσεις πριν από το τέλος του 2018, πιθανώς τον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο.
Ο Trump έχει ασκήσει έντονη κριτική στη νομισματική πολιτική της Fed αυτή την εβδομάδα.
Σήμερα, ο αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε σήμερα τις χθεσινές του δηλώσεις κατά της νομισματικής σύσφιξης που ακολουθεί η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ:
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρέπει να τιμωρούνται γιατί πάνε τόσο καλά.
Η τρέχουσα σύσφιξη πληγώνει όλα αυτά που έχουμε κάνει.
Το χρέος έρχεται και εμείς αυξάνουμε τα επιτόκια.
Σοβαρά τώρα;», έγραψε σε tweet του.
Χθες, ο Trump είχε αναφέρει σε συνέντευξή του στο «CNBC» ότι δεν είναι «ενθουσιασμένος» με την απόφαση της Fed να αυξήσει τα επιτόκια, με τον Λευκό Οίκο να σπεύδει να διαβεβαιώσει ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν παρεμβαίνει στην πολιτική της κεντρικής τράπεζας.
Σημειώνεται ότι η αγορά τοποθετεί στο 89% την πιθανότητα μιας αύξησης των επιτοκίων από τη Fed τον Σεπτέμβριο και στο 63% για μια αύξηση τον Δεκέμβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης