Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Πίεση μακροπρόθεσμα στα έσοδα των αμερικανικών πολιτειών, εξαιτίας των δασμών

tags :
Fitch: Πίεση μακροπρόθεσμα στα έσοδα των αμερικανικών πολιτειών, εξαιτίας των δασμών
Σε κίνδυνο τα έσοδα των αμερικανικών πολιτειών, εξαιτίας των δασμών, προειδοποιεί η Fitch
Πίεση μακροπρόθεσμα στα έσοδα ορισμένων αμερικανικών πολιτειών αναμένει η Fitch Ratings, απόρροια των δασμών που επέβαλαν -και θα επιβάλουν- η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες.
Οι εμπορικές εντάσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε υψηλότερη ανεργία και χαμηλότερο εισόδημα, προκαλώντας υποχώρηση των φορολογικών εσόδων.
Σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, υπογραμμίζεται, τα έσοδα δεν θα επηρεαστούν σημαντικά.
Ο οίκος σημειώνει ότι η πολιτεία Maine παρουσιάζει μέχρι στιγμής τη μικρότερη έκθεση στους δασμούς, ήτοι 0,1% του ΑΕΠ, ενώ το ποσοστό ξεπερνά το 2% σε τέσσερις άλλες πολιτείες.
Εκτός από τις σχετικά μικρές επιπτώσεις των δασμών, η Fitch εκτιμά ότι οι αμερικανικές πολιτείες διαθέτουν σημαντικά δημοσιονομικά πλεονεκτήματα.
Νωρίτερα, ο Donald Trump προειδοποίησε για έναν εμπορικό πόλεμο άνευ προηγουμένου, δηλώνοντας έτοιμος να επιβάλλει δασμούς σε όλα τα προϊόντα που εισάγουν οι ΗΠΑ από την Κίνα αξίας 500 και πλέον δισεκ. δολαρίων.
«Είμαι έτοιμος να πάω στα 500» είπε μιλώντας στο πρακτορείο CNBC, αναφερόμενος στο ύψος των εισαγόμενων στις ΗΠΑ προϊόντων από την Κίνα, το οποίο για το 2017 ανήλθε στα 505,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε αντίθεση με τα 129,9 δις δολάρια που ήταν η αξία των προϊόντων που εξήγαγαν οι ΗΠΑ προς την Κίνα την ίδια χρονιά.
«Δεν το κάνω αυτό για την πολιτική.
Το κάνω γιατί είναι το σωστό για την πατρίδα μου.
Έχουμε εξαπατηθεί από την Κίνα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα» υποστήριξε, ο οποίος υποστήριξε πως οι ΗΠΑ ωφελούνται σε μια σειρά από «μέτωπα», συμπεριλαμβανομένων της εμπορικής και της νομισματικής πολιτικής.
Πάντως ο Πρόεδρος των ΗΠΑ υπογράμμισε ότι η επιβολή των δασμών δεν γίνεται λόγω κακής βούλησης προς την Κίνα.
«Δεν θέλω να φοβούνται.
Θέλω να τα πηγαίνουν καλά.
Πραγματικά συμπαθώ τον Πρόεδρο της Κίνας, Xi.
Όμως αυτό που γινόταν ήταν πολύ άδικο» υποστήριξε ο Trump, ο οποίος υπογράμμισε πως η αμερικανική οικονομία τα πάει αρκετά καλά.

Διαβάστε: Fitch: Πλήγμα για ορισμένες αμερικανικές πολιτείες οι δασμοί Πεκίνου και Ουάσιγκτον

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης