Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Παροχή επιπρόσθετης βοήθειας 200 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της άμυνας της Ουκρανίας

ΗΠΑ: Παροχή επιπρόσθετης βοήθειας 200 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της άμυνας της Ουκρανίας
Tο χρονοδιάγραμμα παράδοσηw των νέων αμερικανικών εξοπλισμών «θα οριστεί μεταγενέστερα»
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την παροχή  επιπρόσθετης βοήθειας 200 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της άμυνας της Ουκρανίας, όπου συνεχίζεται η σύγκρουση με τους φιλορώσους αυτονομιστές.
Τα ένα κονδύλια, που ανακοινώθηκαν από τις ΗΠΑ  4 ημέρες μετά τη Σύνοδο Κορυφής στο Ελσίνκι μεταξύ του Αμερικανού προέδρου, D. Trump και του Ρώσου ομολόγου του, V. Putin, αυξάνουν «την αμερικανική βοήθεια στον τομέα της ουκρανικής ασφάλειας σε συνολικά άνω του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων από το 2014», χρονιά που ξεκίνησε ο πόλεμος και όπως αναφέρει το Πεντάγωνο σε ανακοίνωσή του, θα επιτρέψουν κυρίως να αποκτηθούν «εξοπλισμοί για να υποστηριχθούν τα τρέχοντα εκπαιδευτικά προγράμματα και οι επιχειρησιακές ανάγκες», που σημαίνει πως θα ενισχύσουν τις διοικητικές ικανότητες του ουκρανικού στρατού, τις ασφαλείς επικοινωνίες του ή ακόμη τα μέσα νυχτερινής όρασης που διαθέτει, ενώ το χρονοδιάγραμμα για την παράδοση των νέων αμερικανικών εξοπλισμών «θα οριστεί μεταγενέστερα».
Η συνεργασία αυτή στο θέμα της ασφάλειας, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας, στηρίζεται στην πρόσφατη υιοθέτηση από το Κίεβο ενός νόμου για την εθνική ασφάλεια.
Πάντως, η σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία μεταξύ του στρατού του Κιέβου και φιλορώσων αυτονομιστών έχει προκαλέσει τον θάνατο πάνω από 10.000 ατόμων.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης