Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Ο Στ. Τσακυράκης με τη στάση ζωής του αφήνει μια σπουδαία παρακαταθήκη

Μητσοτάκης: Ο Στ. Τσακυράκης με τη στάση ζωής του αφήνει μια σπουδαία παρακαταθήκη
"Έδειξε το φωτεινό δρόμο για τη νέα Ελλάδα που όλοι οραματιζόμαστε", τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης
«Ο Σταύρος Τσακυράκης με τη στάση ζωής του αφήνει μια σπουδαία παρακαταθήκη», έγραψε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, στο Facebook.
Αναλυτικά, ο κ. Μητσοτάκης έγραψε: «Eίχα την τύχη να τον γνωρίσω. Και γράφω τύχη, γιατί ο Σταύρος Τσακυράκης δεν θα μείνει στη μνήμη όσων τον γνώρισαν μόνον ως ένας σπουδαίος ακαδημαϊκός δάσκαλος. Αλλά κυρίως ως ένας αδιαπραγμάτευτος μαχητής της ελευθερίας και του Δικαίου, δηλαδή της ίδιας της Δημοκρατίας μας.
Φυλακίστηκε και βασανίστηκε για τις απόψεις και τη δράση του από τη Χούντα. Διώχθηκε ακόμη και πρόσφατα, ενώ ήταν πια άρρωστος, γιατί επέκρινε την ταύτιση της ανώτατης Δικαιοσύνης με τις επιλογές της εκτελεστικής εξουσίας, αναδεικνύοντας την αυτονόητη ανάγκη διάκρισης των εξουσιών. Έδωσε και κέρδισε μάχες σε ελληνικά και διεθνή δικαστήρια για τα ατομικά δικαιώματα, την ελευθερία του λόγου.
Ο Σταύρος Τσακυράκης με τη στάση ζωής του αφήνει μια σπουδαία παρακαταθήκη. Γιατί έδειξε το φωτεινό δρόμο για τη νέα Ελλάδα που όλοι οραματιζόμαστε. Στους οικείους του θέλω να εκφράσω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια».
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης