Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναστασιάδης: Επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού από το σημείο που είχαμε μείνει

Αναστασιάδης: Επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού από το σημείο που είχαμε μείνει
«Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι μπορούμε να βρούμε δρόμους και τρόπους συνεννόησης", τονίζει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδης
«Οι διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού πρέπει να επαναρχίσουν από εκεί όπου είχαμε μείνει και στο "πλαίσιο Guterres”», υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδης,  σε συνέντευξη του στην εφημερίδα "Τα Νέα", με αφορμή τη συμπλήρωση 44 χρόνων από την τουρκική εισβολή.
Ο ίδιος, ενόψει της επίσκεψης της ειδικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για να διερευνήσει το έδαφος για τη συνέχιση της διαπραγμάτευσης, αναφέρει «εμείς είμαστε έτοιμοι και θα επαναλάβω στην κ. Λουτ αυτό που αρκετές φορές διαμήνυσα στον κ. Guterres. Ότι επιζητούμε συνέχεια των διαπραγματεύσεων, μέσα από την καθιερωμένη και συμφωνημένη διαδικασία, στο πλαίσιο των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών και με δεδομένο το "πλαίσιο Guterres ”».
Σύμφωνα με τον κ. Αναστασιάδη, μια δίκαιη λύση συνίσταται στο να ισχύσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα πλήρως στην Κύπρο.
Όπως αναφέρει «Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι μπορούμε να βρούμε δρόμους και τρόπους συνεννόησης.
Αρκεί η Τουρκία να εγκαταλείψει την ιδέα ότι θα ελέγχει και θα ευθυγραμμίζει την Κύπρο με δικά της συμφέροντα ή στόχους».
Ο κ. Αναστασιάδης σημειώνει ότι η όποια λύση δοθεί «πρέπει να τερματίζει την κατοχή και τα αυθαίρετα αποτελέσματα της εισβολής».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης