Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Έρευνα στο σπίτι του σωματοφύλακα του Macron που κατηγορείται ότι χτύπησε διαδηλωτή

Le Monde: Έρευνα στο σπίτι του σωματοφύλακα του Macron που κατηγορείται ότι χτύπησε διαδηλωτή
Κατηγορούνται και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και τρεις αξιωματικοί της αστυνομίας για το περιστατικό που έχει πλήξει πολύ τον Macron
Η οικία του Alexnadre Benalla, που ανήκει στο προσωπικό ασφαλείας του Emmanuel Macron, ερευνήθηκε από την αστυνομία το Σάββατο 21/7, όπως αποκαλύπτει η Le Monde.
Ο ίδιος ο Benalla έχει τεθεί από την Παρασκευή 20/7 υπό κράτηση, η οποία παρατάθηκε για άλλες 24 ώρες και το Σάββατο 21/7.
Κρατείται επίσης και ο Vincent Crase, υπάλληλος του κόμματος του Macron LREM και έφεδρος αστυνομικός, ο οποίος ήταν μαζί με τον Βenalla στα γεγονότα της 1ης Μαϊου.
Οι δύο άνδρες κατηγορούνται για βίαιες πράξεις κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους (συγκεκριμένα ο Benalla κατηγορείται ότι είχε χτυπήσει διαδηλωτή, ο οποίος είχε ήδη συλληφθεί) και για κατάχρηση εξουσίας.
Ο Benalla κατηγορείται επίσης για παράνομη χρήση σημάτων (παρίστανε τον αστυνομικό), αλλά και ότι προσπάθησε να σβήσει εικόνες από το βίντεο με τα γεγονότα.
Την Παρασκευή 20/7 η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία απόλυσης του σωματοφύλακα του Macron, μετά τα βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα και τον δείχνουν να χτυπάει διαδηλωτή την Πρωτομαγιά.
Τρεις αστυνομικοί τέθηκαν επίσης υπό καθεστώς επιτήρησης το Σάββατο 21/7, όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία.
Κι αυτοί κατηγορούνται ότι προσπάθησαν να διαγράψουν το βίντεο με τα γεγονότα και για παραβίαση του επαγγελματικού απόρρητου.
Και οι τρεις είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα από την Πέμπτη 19 Ιουλίου.
Είναι ο Γενικός Διευθυντής Laurent Simonin και ο Επίτροπος Maxence Creusat, δύο μέλη του προσωπικού της Διεύθυνσης Δημόσιας Τάξης και Κυκλοφορίας στην περιφέρεια του Παρισιού, καθώς και ένας διοικητής που ήταν υπεύθυνος για τη σύνδεση της περιφέρειας με το προεδρικό μέγαρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Le Monde οι τρεις αξιωματικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, όταν βίντεο τους έδειξε να είναι παρόντες στο περιστατικό που ο Benalla άσκησε σωματική βία σε βάρος του διαδηλωτή την Πρωτομαγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης