Τελευταία Νέα
Διεθνή

Der Spiegel: Οι αμερικανικοί δασμοί θα στοιχίσουν στη γερμανική οικονομία 20 δισ. ευρώ το 2018

Der Spiegel: Οι αμερικανικοί δασμοί θα στοιχίσουν στη γερμανική οικονομία 20 δισ. ευρώ το 2018
Οι ΗΠΑ επέβαλαν δασμούς για το χάλυβα και το αλουμίνιο από την ΕΕ την 1η Ιουνίου του 2018 ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump απειλεί να τα επεκτείνει το μέτρο αυτό στα αυτοκίνητα
Οι αμερικανικοί δασμοί θα κοστίσουν συνολικά στη Γερμανία το 2018 20 δισ. ευρώ, όπως εκτιμά ο επικεφαλής του γερμανικού think-tank, IMK.
Οι ΗΠΑ επέβαλαν δασμούς για το χάλυβα και το αλουμίνιο από την ΕΕ την 1η Ιουνίου του 2018 ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump απειλεί να τα επεκτείνει το μέτρο αυτό στα αυτοκίνητα και τα ανταλλακτικά, που προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Η πολιτική των δασμών θα κοστίσει στη Γερμανία έως και 20 δισεκατομμύρια ευρώ σε πρόσθετο εισόδημα φέτος», δήλωσε στο εβδομαδιαίο περιοδικό Der Spiegel ο Gustav Horn, διευθυντής του IMK.
«Χωρίς τις πολιτικές του Trump, η ανάκαμψη θα ήταν σημαντικότερη από την πλευρά των εξαγωγών», πρόσθεσε.
Εάν οι επιχειρήσεις είχαν καλύτερες εξαγωγικές προοπτικές, θα είχαν λόγο να επενδύσουν περισσότερο, πρόσθεσε.
Αλλά αυτό δεν συμβαίνει τώρα και ως αποτέλεσμα το εισόδημα και ο αριθμός των θέσεων εργασίας θα είναι σε χαμηλότερο επίπεδο από το προσδοκώμενο, συνέχισε.
Εάν η εμπορική σύγκρουση κλιμακωθεί περαιτέρω, οι εξαγωγές και επομένως οι επενδύσεις θα καταστραφούν, προειδοποιεί ο Horn, προσθέτοντας:
«Αυτή θα είναι η κλασική περίπτωση μιας οικονομικής ύφεσης».
Την Παρασκευή (20/7/2018), ο επικεφαλής των Εμπορικών Επιμελητηρίων της Γερμανίας τόνισε, πως εάν οι ΗΠΑ επιβάλλουν τελικά δασμούς στα εισαγόμενα αυτοκίνητα, η κίνηση αυτή θα στοιχίσει στη Γερμανία περί τα 6 δισ. ευρώ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης