Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kuroda (ΒοJ): Οι ηγέτες των μεγάλων οικονομιών πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα από τον πόλεμο των δασμών

tags :
Kuroda (ΒοJ): Οι ηγέτες των μεγάλων οικονομιών πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα από τον πόλεμο των δασμών
Oι σταθερές αγορές συναλλάγματος είναι προς όφελος όλων δήλωσε ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ιαπωνίας
Οι ηγέτες των μεγάλων οικονομιών οφείλουν να απομακρυνθούν από τον πόλεμο των δασμών, συστήνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ιαπωνίας (Bank Of Japan, BoJ), Haruhiko Koruda.
Πρόσθεσε δε, πως οι σταθερές αγορές συναλλάγματος είναι προς όφελος όλων.
Ο Kuroda μίλησε κατά την άφιξή του στη σύνοδο των G20, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με ισχυρισμούς του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump ότι η Ευρώπη και η Κίνα χειραγωγούσαν τα νομίσματά τους υπέρ των οικονομιών τους.
«Είναι πολύ επιθυμητό τα νομίσματα να κινούνται σταθερά και να αντικατοπτρίζουν τα οικονομικά θεμελιώδη στοιχεία», δήλωσε ο Kuroda.
«Αυτό είναι κάτι για το οποίο έχουμε ήδη συμφωνήσει για τους G7 και τους     G20.
Ο Kuroda εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι η συζήτηση στους G20 θα οδηγήσει σε χαλάρωση των αντιποίνων στις αυξήσεις των δασμών μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.
«Ο εμπορικός προστατευτισμός δεν έχει αξία για κανέναν που δεν εμπλέκεται. Νομίζω ότι η συγκράτηση θα τελειώσει οριστικά», είπε.
Ο Trump υπερέβη  τις τελευταίες μέρες τον προεδρικό του ρόλο με σχόλια που επικρίνουν τη δύναμη του δολαρίου και τις νομισματικές πολιτικές της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και των κεντρικών τραπεζών στην Κίνα και την Ευρώπη, παρατηρεί το Reuters.
Την Παρασκευή (20/7) ανέφερε ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων της Fed αφαίρεσαν το «ανταγωνιστικό πλεονέκτημα» των ΗΠΑ στις εξαγωγές.
Τα σχόλια του Trump έχουν προκαλέσει ανησυχίες ότι τα νομίσματα θα γίνουν ένα νέο πεδίο μάχης στον εμπορικό πόλεμο.
Το θέμα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο για την Ιαπωνία, επειδή η κεντρική του τράπεζα, υπό την ηγεσία του Kuroda, έχει ακολουθήσει ένα τεράστιο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης για να τονώσει τον πληθωρισμό.
Αλλά το γιέν έχει σταθερά αποδυναμωθεί, γεγονός που θα μπορούσε να θέσει την Ιαπωνία ανοικτή σε κριτική από τους εμπορικούς της εταίρους.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης