Ο πρώην σύμβουλος του Trump, Steve Bannon, έρχεται στην Ευρώπη για να προωθήσει τα εθνικιστικά κινήματα

Ο πρώην σύμβουλος του Trump, Steve Bannon, έρχεται στην Ευρώπη για να προωθήσει τα εθνικιστικά κινήματα
Σε μια συμβολική κίνηση, τα κεντρικά της οργάνωσής του που θα ονομάσει The Mouvement θα βρίσκονται στις Βρυξέλλες, την πρωτεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης
O Steve Bannon, ο  αμφιλεγόμενος πρώην σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump, σκοπεύει να δημιουργήσει ένα ίδρυμα στην Ευρώπη, με στόχο να προκαλέσει μια ακροδεξιά εξέγερση που θα εξαπλωθεί στην ήπειρο, έγραψε ο αμερικανικός ιστότοπος Daily Beast.
Οπαδός της αμερικανικής ακροδεξιάς, ο Bannon μίλησε στον ιστότοπο για τις φιλοδοξίες του, με πρώτο σταθμό τις ευρωπαϊκές εκλογές του 2019.
Σε μια συμβολική κίνηση, τα κεντρικά της οργάνωσής του που θα ονομάσει The Mouvement θα βρίσκονται στις Βρυξέλλες, την πρωτεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρεται στο άρθρο της Daily Beast.
Πριν από τις εκλογές του 2019, σχεδιάζει να προσλάβει 10 υπαλλήλους και κυρίως έναν ειδικό στις έρευνες γνώμης.
Το «Κίνημα» θα διενεργεί δημοσκοπήσεις, θα παράσχει συμβουλευτικές υπηρεσίες και αναλύσεις σε προσωπικότητες που ανήκουν στον χώρο της δεξιάς, που δεν έχουν απαραιτήτως κάποια οργάνωση να τους στηρίζει, σημειώνει η Daily Beast.
Ο στόχος του Bannon είναι σαφής: να αναμετρηθεί με το ίδρυμα του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου George Soros, το Open Society, που κατατάσσεται στον χώρο της αριστεράς.
«Ο Soros είναι ευφυέστατος» είπε ο Bannon, «είναι ο διάβολος αλλά είναι ευφυέστατος».
Ο πρώην επικεφαλής του ακροδεξιού ιστότοπου Breitbart βρισκόταν στο Λονδίνο όταν ο Trump επισκεπτόταν την Ευρώπη, όπως μετέδωσαν ΜΜΕ, έχοντας εγκαταστήσει το αρχηγείο του σε ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους δεξιών οργανώσεων της Ευρώπης.
«Ήταν τόσο μεγάλη η επιτυχία μας που θα ξεκινήσουμε να στρατολογούμε προσωπικό» τόνισε ο ίδιος στη συνέντευξή του στο Daily Beast.
Σύμφωνα με τον ιστότοπο, ο Bannon είχε το 2017 συναντήσεις μεταξύ άλλων με τον Nigel Farage στη Βρετανία και στελέχη του ακροδεξιού κόμματος της Marine Le Pen στη Γαλλία, αλλά και τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Viktor Orban.
«Η Ιταλία είναι η καρδιά της σύγχρονης πολιτικής» εκτιμά επίσης ο Bannon, αναφερόμενος στην άνοδο στην εξουσία της ακροδεξιάς Λέγκας.
«Εάν αυτό πετύχει εκεί κάτω, μπορεί να πετύχει οπουδήποτε».


bankingnews.gr

BREAKING NEWS