Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov: Απαράδεκτη η σύλληψη της Ρωσίδας στις ΗΠΑ για κατασκοπεία

Lavrov: Απαράδεκτη η σύλληψη της Ρωσίδας στις ΗΠΑ για κατασκοπεία
O Lavrov «υπογράμμισε ότι οι ενέργειες των αμερικανικών αρχών, που προχώρησαν στη σύλληψη της Ρωσίδας υπηκόου Butina βάσει χαλκευμένων κατηγοριών είναι απαράδεκτες»
Η σύλληψη στις ΗΠΑ της Maria Butina, της Ρωσίδας που κατηγορείται ότι επιχείρησε να επηρεάσει πολιτικές οργανώσεις προς όφελος της Ρωσίας, είναι «απαράδεκτη», δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Sergei Lavrov στον Αμερικανό ομόλογό του Mike Pompeo.
Κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνδιάλεξης, ο Lavrov «υπογράμμισε ότι οι ενέργειες των αμερικανικών αρχών, που προχώρησαν στη σύλληψη της Ρωσίδας υπηκόου Butina βάσει χαλκευμένων κατηγοριών είναι απαράδεκτες» επισήμανε σε ένα δελτίο τύπου το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.
Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας επισήμανε επίσης ότι είναι «απαραίτητο να αποφυλακιστεί το συντομότερο», σύμφωνα με το υπουργείο.
Ηλικίας 29 ετών, η Maria Butina συνελήφθη στις ΗΠΑ, διότι ενήργησε «ως πράκτορας αξιωματούχου κυβέρνησης ξένης χώρας».
Κατηγορείται ότι «διείσδυσε σε πολιτικές οργανώσεις προκειμένου να προωθήσει τα συμφέροντα της Ρωσικής Ομοσπονδίας», σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όπου αναφέρεται μια «οργάνωση υπέρ του δικαιώματος της οπλοκατοχής».
Η νεαρή γυναίκα δηλώνει ότι είναι αθώα, οδηγήθηκε την Τετάρτη (18/7) ενώπιον δικαστηρίου της Ουάσιγκτον.
Βρίσκεται αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο να της επιβληθεί ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 10 ετών.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης