Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Οι ΗΠΑ θα άρουν τις κυρώσεις σε βάρος της ρωσικής εταιρείας αλουμινίου, Rusal

Reuters: Οι ΗΠΑ θα άρουν τις κυρώσεις σε βάρος της ρωσικής εταιρείας αλουμινίου, Rusal
Το πρακτορείο ειδήσεων επικαλείται τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin, πως στόχος είναι να μην τεθεί εκτός λειτουργίας η Rusal
Ανοικτό ως προς την άρση των κυρώσεων σε βάρος της ρωσικής εταιρείας αλουμινίου Rusal φέρεται να είναι το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του Reuters.
Εξάλλου, επικαλείται τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin, πως στόχος είναι να μην τεθεί εκτός λειτουργίας η Rusal.
Το σχόλιο του Mnuchin συνιστά την τελευταία ένδειξη ότι η κυβέρνηση Trump προσπαθούσε να βοηθήσει την πληττόμενη από τις κυρώσεις Rusal, οποία έχει κάνει μια σειρά από βήματα για να κατευνάσει την Ουάσινγκτον και να αρθούν οι κυρώσεις.
Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ τον Απρίλιο του 2018 επέβαλε κυρώσεις κατά του δισεκατομμυριούχου Oleg Deripaska και των οκτώ εταιρειών στις οποίες είναι μεγάλος μέτοχος, συμπεριλαμβανομένου της Rusal, απαντώντας σε αυτό που αποκαλούσε «κακοήθεις δραστηριότητες» από τη Ρωσία.
Αλλά οι κυρώσεις προκάλεσαν μεγάλες αναταράξεις στην παγκόσμια αγορά αλουμινίου, αναγκάζοντας αρκετές χώρες και εταιρείες να ζητήσουν από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών την άμβλυνση των κυρώσεων σε βάρος της Rusal.
«Η εταιρεία έχει πλησιάσει σε ορισμένα ζητήματα την απαλλαγή της από τη σχετική λίστα των κυρώσεων», δήλωσε ο Mnuchin στο Reuters.
Τον περασμένο μήνα, οι μέτοχοι της Rusal εξέλεξαν ένα νέο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο απαρτίζεται από ανεξάρτητους διευθυντές και διευθυντικά στελέχη.
Ο Deripaska και μια ομάδα κορυφαίων διευθυντικών στελεχών παραιτήθηκαν από το διοικητικό συμβούλιο της Rusal τον Μάιο του 2018.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης