Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Maire (Γάλλος ΥΠΟΙΚ): Δεν θα υπάρξουν εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ με τους δασμούς σε ισχύ

Le Maire (Γάλλος ΥΠΟΙΚ): Δεν θα υπάρξουν εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ με τους δασμούς σε ισχύ
Ο Bruno Le Maire κάλεσε την Ουάσινγκτον να επανεξετάσει τη στάση της στην επιβολή των δασμών
Δεν μπορεί να εξετάσει η Ευρωπαϊκή Ένωση να διαπραγματευτεί μια εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ,  χωρίς πρώτα η Ουάσινγκτον να αποσύρει τους δασμούς που επέβαλε στον χάλυβα και το αλουμίνιο που εισάγονται στις ΗΠΑ από την Ευρώπη, τον Καναδά και το Μεξικό, ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του το Σάββατο 22/7  ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Bruno Le Maire.
Ο ίδιος, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ομάδας των 20 (G20) και διοικητών κεντρικών τραπεζών στο Μπουένος Άιρες, είπε χαρακτηριστικά «αρνούμαστε να διαπραγματευτούμε με όπλο στο κεφάλι μας».
Υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει καμία διαφωνία μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας για το πώς και πότε να ξεκινήσουν οι εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ, καθώς συμφώνησαν ότι η Ουάσινγκτον πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα αποσύροντας τους δασμούς.
Ο Bruno Le Maire κάλεσε την Ουάσινγκτον να επανεξετάσει τη στάση της στην επιβολή των δασμών και σημείωσε πως «αυτός ο εμπορικός πόλεμος θα έχει μόνο χαμένους, θα καταστρέψει θέσεις εργασίας και θα επιβαρύνει την παγκόσμια ανάπτυξη».
«Καλούμε τις ΗΠΑ να αναλογιστούν, να σεβαστούν τους πολυμερείς κανόνες και να σεβαστούν τους συμμάχους τους», ανέφερε ο ίδιος, συμπληρώνοντας πως «όλες οι χώρες του G20 γνωρίζουν ότι ο εμπορικός πόλεμος είναι πραγματικότητα και κίνδυνος για την παγκόσμια ανάπτυξη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης