Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσιόδρας: Το Ποτάμι δεν είναι συμπλήρωμα ούτε δεξιά, ούτε αριστερά

Τσιόδρας: Το Ποτάμι δεν είναι συμπλήρωμα ούτε δεξιά, ούτε αριστερά
«Oι διαρκείς δηλώσεις για το αν θα συνεργαστούμε με τον ένα ή με τον άλλο, θολώνουν το μήνυμα του Ποταμιού», αναφέρει ο Δ. Τσιόδρας
«Το Ποτάμι δεν είναι συμπλήρωμα ούτε δεξιά, ούτε αριστερά», υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού,  Δ. Τσιόδρας, ο οποίος σημειώνει πως «οι εκλογές θα γίνουν όταν κρίνει ο πρωθυπουργός ότι είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή για εκείνον».
Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι «υπάρχουν απογοητευμένοι από τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν θα πάνε στη ΝΔ, ούτε στο ΚΙΝΑΛ. Υπάρχει κεντρώος κόσμος που πίστεψε ότι η ΝΔ μετά την εκλογή του Κ. Μητσοτάκη θα γινόταν ένα κεντρώο κόμμα και βλέπει να έχει μετατοπιστεί προς τα δεξιά. Υπάρχουν νέοι που δεν θα πάνε ούτε σε αυτούς που κυβέρνησαν, ούτε σε αυτούς που κυβερνούν. Εκεί θα κριθούμε. Οι συνεργασίες έπονται».
Για τις διαφορετικές απόψεις των στελεχών του Ποταμιού για τις συνεργασίες εκτιμά ότι «οι διαρκείς δηλώσεις για το αν θα συνεργαστούμε με τον ένα ή με τον άλλο, θολώνουν το μήνυμα του Ποταμιού» και σημειώνει ότι «ο κ. Ψαριανός έχει πει διάφορα και σε κάποιες περιπτώσεις αντιφατικά».
Αναφέρει ακόμη για το Ποτάμι ότι  «τον Σεπτέμβριο θα καταθέσουμε προτάσεις σε 7 τομείς: στην παραγωγή, την παιδεία, το δημόσιο, τις ελευθερίες, το περιβάλλον, τις τεχνολογίες, τα γεωστρατηγικά. Από τη συμφωνία σε αυτές τις προτάσεις θα κριθεί ενδεχόμενη μετεκλογική κυβερνητική συνεργασία μας με το πρώτο κόμμα».
Για τη συνεργασία με το ΚΙΝΑΛ σημειώνει ότι δεν ήταν λάθος η συμμετοχή του Ποταμιού στο εγχείρημα και ότι οι διαφορές τους ήταν κυρίως στον τρόπο λήψης των αποφάσεων σε μείζονα ζητήματα, όπως στο Μακεδονικό και στο αίτημα των εκλογών, «οι οποίες ελήφθησαν παρά την αντίθετη βούληση της πλειοψηφίας», συμπληρώνοντας «όλα αυτά είναι παρελθόν. Εγώ δεν μπορώ να μιλήσω πλέον για το ΚΙΝΑΛ»
Αναφορικά με τη στάση του Ποταμιού κατά την ψηφοφορία κύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών ο κ. Τσιόδρας τονίζει ότι «έχουμε μιλήσει θετικά για τη συμφωνία, παρότι θεωρούμε αδύναμο σημείο αυτό που αφορά στην εθνικότητα, που δημιουργεί και πιθανόν να δημιουργήσει και στο μέλλον προβλήματα. Μια συμφωνία είναι ένας συμβιβασμός. Έτσι την κρίνουμε. Είναι καλύτερο να έχουμε αυτή τη συμφωνία από το να μην έχουμε καθόλου συμφωνία. Δεν ξέρουμε πότε θα έρθει στη Βουλή. Ίσως ο κ. Τσίπρας επιλέξει να τη στείλει προς ψήφιση στην επόμενη Βουλή. Η δική μας στήριξη στη συμφωνία δεν σημαίνει στήριξη στην κυβέρνηση. Επειδή πρόκειται για ένα μείζον ζήτημα και ανεξάρτητα από τη δική μας στάση, αν οι ΑΝΕΛ δεν ψηφίσουν, ακόμη και αν ψηφιστεί η συμφωνία, για την οποία χρειάζεται απλή πλειοψηφία των παρόντων, τίθεται ζήτημα δεδηλωμένης για την κυβέρνηση».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης